Kıymalı, fesleğenli
tarhana çorbası
malzemeler
1 yemek kaşığı kadar kıyma
1 küçük soğan ya da yarım soğan
1 çay bardağı Tarhan
Yarım çay kaşığı karabiber
1 yemek kaşığı tereyağı
1 yemek kaşığı zeytinyağı
5
su bardağı ılık su (kıvamına göre en son çorbaya sıcak su
ekleyebilirsiniz, biz koyu kıvam seviyoruzJ)
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı kuru fesleğen ya da
2-3 yaprak taze fesleğen
SOS İÇİN
1 tatlı kaşığı tereyağı
1 çay kaşığı kırmızı toz biber
YAPILIŞI
Tarhanayı suyun 1 bardağıyla ayrı
bir kapta eritiyoruz. Diğer yandan kıyma ve soğanı yağda kavuruyoruz. Ardından
tarhanayı ve kalan 4 bardak suyu , tuzunu, karabiber ve fesleğenini ekleyip 5
dk kaynatıyoruz. Sosumuzu yağda toz
biberi 1- 2 dk çevirerek hazırlayıp, çorbamızı servis ederken üzerine
döküyoruz. AFİYET OLSUN
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder