19 Haziran 2012 Salı

GÜNEŞ ÇÖREK







GÜNEŞ ÇÖREK
MALZEMELER
1 su bardağı süt
Yarım su bardağı yoğurt
Yarım su bardağı zeytinyağı
1 adet yumurta(sarısı üzerine)
Yarım paket (yarım çorba kaşığı ) instant kuru maya
1 yemek kaşığı şeker
1 çay kaşığı tuz
4 su bardağı un
İÇ HARCI İÇİN
3  orta boy  patlıcan
2 adet sivribiber
1 orta boy domates
1 orta boy soğan
2 diş sarımsak
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı kara biber
1 çay kaşığı kuru fesleğen(isterseniz koymayabilirsiniz)
4 yemek kaşığı zeytinyağı
İç harcın hazırlanışı: Önce soğan ve sarımsak küp küp doğranmış şekilde  2 dakika kavrulur, ardndan biber ve patlıcanlar küp küp doğranarak ilave edilir, iyice sotelenir. En son domates ve baharatlar eklenerek sotelenir. Soğumaya bırakılır. Tabi bu işlemi hamurumuzun  kabarmasını beklerken yapabiliriz. Önce hamurumuzu yoğurmak zamandan tasarruftur.
NOT: İÇ HARCI PATATESLİ, PEYNİRLİ VB. İSTEDİĞİNİZ ŞEKİLDE HAZIRLAYABİLİRSİNİZ.
HAMURUN HAZIRLANIŞI
Önce unla mayayı karıştırıp ortasına havuz açıyoruz. İçine ılıttığımız sütümüzü ve diğer bütün malzemelerimizi ilave edip yoğuruyoruz. Eğer elinize hala yapışırsa biraz  daha un ilave edebilirsiniz. Hamur ele yapışmıycak, yumuşacık olacak. Sonra üzerini örtüp, iyice sarıp kabarmasını bekliycez. Ortalama sıcak havada 1 saatte istenilen kıvama geliyor.
Kabaran hamurumuzu oklavayla yarım santim kalınlığında açıp içine patlıcanlı harcımızı yayıyoruz ve rulo yapıyoruz, yağlanmış tepsimize koyuyoruz. Bu yuvarlak büyük bir simit şeklini almış hamurumuzun üzerine yumurta sarısı sürüp , 3-4 cm genişliğinde bıçak yardımıyla kesiyoruz. Önceden ısıtılmış 200 derece de kızartıp sonra 170 dereceye düşürerek   yaklaşık 35- 40 dakika pişiriyoruz.
Fırında kabardıkça güneş gibi açılacak. AFİYET OLSUN
BU ÖLÇÜLERDEN İKİ TANE ÇIKIYOR. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder