20 Kasım 2012 Salı

KIYMALI PIRASALI GÜL BÖREK







KIYMALI PIRASALI GÜL BÖREK
MALZEMELER
4 adet yufka
1 buçuk su bardağı sulandırılmış yoğurt
İç harcı için:
5 iri pırasa (yapraklarıyla beraber)
1 kahve fincanı kadar kıyma
7  yemek kaşığı sıvıyağ
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı pul biber
Yarım çorba kaşığı domates salçası
1 buçuk çay kaşığı tuz
Üzerine çörek otu, susam
YAPILIŞI
Yufkayı  serip üzerine yoğurt sürüyoruz.
Ortadan ikiye bölüyoruz.
Her ikisine de pırasalı harçtan serip, geniş tarafından başlayarak rulo şeklinde sarıyoruz.
Bir ucundan başlayıp diğer ucuna kadar ruloları doluyoruz.
Fırın tepsisine diziyoruz.
Bu işlemi diğer yufkalar için de yapıyoruz.
Üzerlerine kalan yoğurdu sürüp, susam, çörekotu ekiyoruz. (tercihe göre ekilmeyebilir)
200 derece önceden ısıtılmış fırında börekleri kızarana dek pişiriyoruz.
AFİYET OLSUN 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder