KIYMALI PIRASALI GÜL BÖREK
MALZEMELER
4 adet yufka
1 buçuk su bardağı sulandırılmış yoğurt
İç harcı için:
5 iri pırasa (yapraklarıyla beraber)
1 kahve fincanı kadar kıyma
7 yemek kaşığı sıvıyağ
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı pul biber
Yarım çorba kaşığı domates salçası
1 buçuk çay kaşığı tuz
Üzerine çörek otu, susam
YAPILIŞI
Yufkayı serip üzerine yoğurt
sürüyoruz.
Ortadan ikiye bölüyoruz.
Her ikisine de pırasalı harçtan serip, geniş tarafından başlayarak rulo
şeklinde sarıyoruz.
Bir ucundan başlayıp diğer ucuna kadar ruloları doluyoruz.
Fırın tepsisine diziyoruz.
Bu işlemi diğer yufkalar için de yapıyoruz.
Üzerlerine kalan yoğurdu sürüp, susam, çörekotu ekiyoruz. (tercihe göre
ekilmeyebilir)
200 derece önceden ısıtılmış fırında börekleri kızarana dek pişiriyoruz.
AFİYET OLSUN
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder