14 Kasım 2012 Çarşamba

PRATİK PATATES PASTASI








PRATİK PATATES PASTASI

MALZEMELER
7-8 adet orta boy patates
10-15 dal kadar maydonoz
1 çay kaşığı karabiber
2 çay kaşığı tuz
3 yemek kaşığı zeytinyağı

Lahana harcı için:
4’te 1 kırmızı lahana
2 yemek kaşığı sirke
Yarım limon
1 çay kaşığı tuz
1 çay bardağı su
3 yemek kaşığı yoğurt
1 yemek kaşığı mayonez
1 diş sarımsak

YAPILIŞI
Öncelikle kırmızı lahanayı robottan geçirdikten sonra yarım saat 2 yemek kaşığı sirke, yarım limon suyu  ve 1 çay kaşığı tuzla karıştırılmış 1 çay bardağı suda en az yarım saat bekletiyoruz. (akşamdan ya da bir gün önceden yapılabilir)
Kırmızı lahanaları bu sudan süzüp yoğurt, sarımsak rendesi ve mayonezle iyice karıştırıyoruz.

Patesleri haşladıktan sonra rendeleyip, ince doğranmış maydonoz, tuz, zeytinyağı ve karabiberle iyice karıştırıyoruz.
Borcam tepsiye Öce patatesli harcı ,ardından lahanalı harcı yayıyoruz.
En az 2 saat buzdolabında bekletip,mayonezle süsleyip,  dilimleyerek servis ediyoruz.
AFİYET OLSUN 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder