PRATİK PATATES PASTASI
MALZEMELER
7-8 adet orta boy patates
10-15 dal kadar maydonoz
1 çay kaşığı karabiber
2 çay kaşığı tuz
3 yemek kaşığı zeytinyağı
Lahana
harcı için:
4’te 1 kırmızı lahana
2 yemek kaşığı sirke
Yarım limon
1 çay kaşığı tuz
1 çay bardağı su
3 yemek kaşığı yoğurt
1 yemek kaşığı mayonez
1 diş sarımsak
YAPILIŞI
Öncelikle kırmızı lahanayı
robottan geçirdikten sonra yarım saat 2 yemek kaşığı sirke, yarım limon
suyu ve 1 çay kaşığı tuzla karıştırılmış
1 çay bardağı suda en az yarım saat bekletiyoruz. (akşamdan ya da bir gün
önceden yapılabilir)
Kırmızı lahanaları bu sudan süzüp
yoğurt, sarımsak rendesi ve mayonezle iyice karıştırıyoruz.
Patesleri haşladıktan sonra
rendeleyip, ince doğranmış maydonoz, tuz, zeytinyağı ve karabiberle iyice karıştırıyoruz.
Borcam tepsiye Öce patatesli
harcı ,ardından lahanalı harcı yayıyoruz.
En az 2 saat buzdolabında
bekletip,mayonezle süsleyip, dilimleyerek servis ediyoruz.
AFİYET OLSUN
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder