ISPANAKLI ÇÖREK
MALZEMELER
Yarım paket yaş maya
2 su bardağı ılık süt
5 su bardağı un(siz yine de yavaş yavaş ekleyip kıvamını
ayarlayın)
1 tatlı kaşığı tuz
1 çorba kaşığı şeker
Yarım çay bardağı kadar sıvıyağ
İç harcı
için:
1 demet kadar ıspanak (yaklaşık 300 gr)
3 tane pırasa
1 küçük kuru soğan
Yarım çorba kaşığı domates salçası
2 çay kaşığı tuz
Yarım çay bardağı sıvıyağ
Sosu
için:
150 gr margarin ya da tereyağ
Yarım çay bardağı sıvıyağ
YAPILIŞI
Önce hamurumuzu önce sıvıları ve mayayı iyice karıştırarak,
ardından ununu ekleyerek yoğuruyor ve mayalanması için 1-2 saat
dinlendiriyoruz.
Ispanakları yıkayıp ince ince doğruyor ve üzerlerine 1-2 çay
kaşığı tuz atıp ovuyor ve sularını sıkıyoruz. (hamur yoğurur gibi)
Ardından soğanları, pırasaları küp küp doğrayıp sıvıyağda
salçayla birlikte soteliyoruz.
Ocağın altını kapatıp, harcın içine suyunu sıktığımız
ıspanakları ilave edip karıştırıyoruz.
Margarin ya da tereyağını ocakta eritip içine sıvıyağı ilave
ediyoruz.
Mayalanan hamurumuzu dört eşit parçaya ayırıp, her birini
sırasıyla ince açıyoruz.
Üzerlerine hazırladığımız yağ karışımını fırça yardımıyla
sürerek, iç harçtan koyup rulo şeklinde sarıyoruz.
Yaptığımız ruloları 5 cm genişliğinde kesip yağlanmış tepsiye
sıralıyoruz.
Bunu bütün hamurlar için tekrarlıyoruz.
En son kalan yağ karışımını da tepsideki çöreklere sürüp
önceden ısıtılmış 200 derece fırında altı üstü kızarana dek pişiriyoruz.
AFİYET OLSUN
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder