16 Mart 2013 Cumartesi

ISPANAKLI ÇÖREK









ISPANAKLI ÇÖREK
MALZEMELER
Yarım paket yaş maya
2 su bardağı ılık süt
5 su bardağı un(siz yine de yavaş yavaş ekleyip kıvamını ayarlayın)
1 tatlı kaşığı tuz
1 çorba kaşığı şeker
Yarım çay bardağı kadar sıvıyağ

İç harcı için:
1 demet kadar ıspanak (yaklaşık 300 gr)
3 tane pırasa
1 küçük kuru soğan
Yarım çorba kaşığı domates salçası
2 çay kaşığı tuz
Yarım çay bardağı sıvıyağ

Sosu için:
150 gr margarin ya da tereyağ
Yarım çay bardağı sıvıyağ

YAPILIŞI
Önce hamurumuzu önce sıvıları ve mayayı iyice karıştırarak, ardından ununu ekleyerek yoğuruyor ve mayalanması için 1-2 saat dinlendiriyoruz.
Ispanakları yıkayıp ince ince doğruyor ve üzerlerine 1-2 çay kaşığı tuz atıp ovuyor ve sularını sıkıyoruz. (hamur yoğurur gibi)
Ardından soğanları, pırasaları küp küp doğrayıp sıvıyağda salçayla birlikte soteliyoruz.
Ocağın altını kapatıp, harcın içine suyunu sıktığımız ıspanakları ilave edip karıştırıyoruz.
Margarin ya da tereyağını ocakta eritip içine sıvıyağı ilave ediyoruz.
Mayalanan hamurumuzu dört eşit parçaya ayırıp, her birini sırasıyla ince açıyoruz.
Üzerlerine hazırladığımız yağ karışımını fırça yardımıyla sürerek, iç harçtan koyup rulo şeklinde sarıyoruz.
Yaptığımız ruloları 5 cm genişliğinde kesip yağlanmış tepsiye sıralıyoruz.
Bunu bütün hamurlar için tekrarlıyoruz.
En son kalan yağ karışımını da tepsideki çöreklere sürüp önceden ısıtılmış 200 derece fırında altı üstü kızarana dek pişiriyoruz.
AFİYET OLSUN  

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder