ÇİKOLATALI PASTA
Pandispanya
Hamuru için:
4 adet
yumurta
1 su bardağı
şeker
2 yemek
kaşığı kakao
1 su bardağı
un
yarım paket
kabartma tozu
Çikolatalı
krema için:
3 su bardağı
süt
1 yemek
kaşığı nişasta
5 yemek
kaşığı un
5 yemek
kaşığı şeker
50 gr
tereyağı ya da margarin
80 gr bitter çikolata
100 gr labne peyniri
Pandispanyanın
yapılışı(27 cmlik yuvarlak tepsi için )
Yumurta ve
şekeri 3-4 dakika iyice çırpıyoruz .
Un, kakao ve
kabartma tozunu eleyerek ekleyip, karışana kadar çırpın.
Yağlanıp, unlanmış alüminyum veya teflon tepsiye döküyoruz.
Yalnız
tepsinin kenar kısımlarını yağlamıyoruz.
Hamuru
tepsiye döküp yayıyoruz ve birkaç kez sert bir zemine vuruyoruz ki hava kabarcıkları çıksın.
Önceden ısıtılmış
200 derecelik fırına koyuyoruz.
Kabarmaya
başlayınca ısıyı 150 dereceye düşürüyoruz.
Yaklaşık 20
dakika sonra pandispanyamız pişmiş olacaktır.
Krema için,
çikolata ve labne peyniri dışındaki tüm malzemeleri karıştırarak pişiriyoruz.
Ocaktan aldıktan sonra diğer malzemeleri de ekleyip, 2 dakika kadar çırpıyoruz. Pandispanyayı
ortadan ikiye kesiyoruz.
1 su bardağına yakın sütün yarısıyla önce
kekin alt kısmını ıslatıyor, kremayı her yerine yayıyoruz, sonra kekin üst kısmını ıslatıyoruz.
Kremayı
sadece üst kısma yayıyoruz.
Eğer krema
kalırsa bir sıkma torbasına koyup dilediğimiz şekilde süslüyoruz.
Çikolata
parçalarıyla da süslemeyi zenginleştirebilirsiniz.
AFİYET OLSUN
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder