11 Mayıs 2013 Cumartesi

ÇİKOLATALI PASTA






ÇİKOLATALI PASTA
Pandispanya Hamuru için:
4 adet yumurta
1 su bardağı şeker
2 yemek kaşığı kakao
1 su bardağı un
yarım paket kabartma tozu 
Çikolatalı krema için:
3 su bardağı süt
1 yemek kaşığı nişasta
5 yemek kaşığı un
5 yemek kaşığı şeker
50 gr tereyağı ya da margarin
80 gr  bitter çikolata
100 gr  labne peyniri
Pandispanyanın yapılışı(27 cmlik yuvarlak tepsi için )
Yumurta ve şekeri  3-4 dakika iyice çırpıyoruz .
Un, kakao ve kabartma tozunu eleyerek ekleyip, karışana kadar çırpın.
Yağlanıp,  unlanmış alüminyum veya teflon tepsiye döküyoruz.
Yalnız tepsinin kenar kısımlarını yağlamıyoruz.
Hamuru tepsiye döküp yayıyoruz ve birkaç kez sert bir zemine vuruyoruz  ki hava kabarcıkları çıksın.
Önceden ısıtılmış 200 derecelik fırına koyuyoruz.
Kabarmaya başlayınca ısıyı 150 dereceye düşürüyoruz.
Yaklaşık 20 dakika sonra pandispanyamız pişmiş olacaktır.
Krema için, çikolata ve labne peyniri dışındaki tüm malzemeleri karıştırarak pişiriyoruz. Ocaktan aldıktan sonra diğer malzemeleri de ekleyip,  2 dakika kadar çırpıyoruz. Pandispanyayı ortadan ikiye kesiyoruz.
 1 su bardağına yakın sütün yarısıyla önce kekin alt kısmını ıslatıyor, kremayı her yerine yayıyoruz,  sonra kekin  üst kısmını ıslatıyoruz.
Kremayı sadece üst kısma yayıyoruz.
Eğer krema kalırsa bir sıkma torbasına koyup dilediğimiz şekilde süslüyoruz.
Çikolata parçalarıyla da süslemeyi zenginleştirebilirsiniz.
AFİYET OLSUN



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder