30 Eylül 2013 Pazartesi

PEYNİRLİ KOL BÖREĞİ


PEYNİRLİ KOL BÖREĞİ

MALZEMELER
6 yufka
Yarım kg lor peyniri
15 dal maydonoz

Sos için:
1su bardağı yoğurt
1 su bardağı süt
Yarım su bardağı sıvıyağ

YAPILIŞI
Yufkanın birini alıp sostan her yerine yayıyoruz.
Bir ucundan katlayarak iç harçtan koyuyor ve dolyoruz.
İlk yufkayı gül böreği gibi dolayıp yağlanmış yuvarlak fırın tepsisisinin ortasına koyuyoruz.
Diğer yufkalara da aynı işlemi uygulayıp ortadaki gül böreğinin etrafına doluyoruz.
Böreklerin üzerine kalan sosu sürüp susam serpiyoruz.
180 dereceye ayarlanmış fırında kızarana kadar pişiriyoruz.

AFİYET OLSUN

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder