2 Aralık 2013 Pazartesi

KADIN BUDU KÖFTE


KADIN BUDU KÖFTE
MALZEMELER
İç harcı için;
500 g köftelik kıyma(azyağlı)
1 adet iri kuru soğan
1 yumurta
1 kahve fincanı pirinç
1 çay kaşığı kimyon
Yarım  çay kaşığı karabiber
1 tatlı kaşığı tuz

Dış harcı için;
Yarım  çay bardağı galeta unu
Yarım  çay bardağı buğday unu
1 yumurta
Kızartmak için;
1 su bardağı sıvı yağ (ayçiçek)

YAPILIŞI
Kıymamızı ikiye bölüyoruz.
Tavamıza  2-3 kaşık su ve kıymayı alıp, kavuruyoruz.
 Kıymamızı ateşten almaya yakın rendelenmiş ve suyu sıkılmış soğanlarımızı ekleyip, 1 dk kadar kavurup kıymamızı soğumaya bırakıyoruz.
Diğer yandan pirincimizi haşlıyoruz.(yumuşayana kadar, çok fazla değil)
Yoğurma kabına soğumuş kıyma, çiğ kıyma, haşlanıp süzülmüş pirinci alıyoruz.
Yumurtayı ve baharatları ekliyoruz. Köfte harcımızı yoğuruyoruz.
En az 1 saat kendini çekmesi ve dinlenmesi için buzdolabında bekletiyoruz.
Köftelerimize iri oval şeklini veriyoruz.
Köftelerinizi, önce un ve galeta unu ile harmanlanmış karışıma buluyoruz.
Ardından çırpılmış yumurtaya bulayıp kızgın yağda kızartıyoruz.

AFİYET OLSUN 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder