KADIN BUDU KÖFTE
MALZEMELER
İç harcı
için;
500 g köftelik kıyma(azyağlı)
1 adet iri kuru soğan
1 yumurta
1 kahve fincanı pirinç
1 çay kaşığı kimyon
Yarım çay
kaşığı karabiber
1 tatlı kaşığı tuz
Dış harcı
için;
Yarım çay
bardağı galeta unu
Yarım çay bardağı
buğday unu
1 yumurta
Kızartmak için;
1 su bardağı sıvı yağ (ayçiçek)
YAPILIŞI
Kıymamızı ikiye bölüyoruz.
Tavamıza 2-3 kaşık su ve kıymayı alıp, kavuruyoruz.
Kıymamızı ateşten almaya yakın rendelenmiş ve
suyu sıkılmış soğanlarımızı ekleyip, 1 dk kadar kavurup kıymamızı soğumaya
bırakıyoruz.
Diğer yandan pirincimizi
haşlıyoruz.(yumuşayana kadar, çok fazla değil)
Yoğurma kabına soğumuş
kıyma, çiğ kıyma, haşlanıp süzülmüş pirinci alıyoruz.
Yumurtayı ve
baharatları ekliyoruz. Köfte harcımızı yoğuruyoruz.
En az 1 saat kendini
çekmesi ve dinlenmesi için buzdolabında bekletiyoruz.
Köftelerimize iri oval
şeklini veriyoruz.
Köftelerinizi, önce un
ve galeta unu ile harmanlanmış karışıma buluyoruz.
Ardından çırpılmış
yumurtaya bulayıp kızgın yağda kızartıyoruz.
AFİYET OLSUN
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder