KARNABAHAR MÜCVERİ
MALZEMELER
1
küçük karnabahar 1 çay b. pirinç 1 soğan 1 tutam maydanoz 1 tutam dereotu 2
yumurta 3 dal taze soğan 50 gr. kaşar peyniri 3 çorba k. un tuz karabiber
KIZARTMAK İÇİN: sıvıyağ
SOSU İÇİN: 1 kase süzme
yoğurt, pancar turşusu, sarımsak, tuz
YAPILIŞI
Karnabaharı çiçeklerine ayırıyoruz ve
haşlıyoruz.
Karnabahar pişince süzüyoruz ve soğumaya
bırakıyoruz.
Pirinci haşlıyoruz. Karnabaharı ince ince
doğruyoruz. Dereotunu, maydanozu ve taze soğanı da ince doğruyoruz.
Hepsini bir karıştırma kabına koyuyoruz.
Üzerine haşlanmış pirinci koyuyoruz. Yumurtaları kırıyoruz. Soğanı
rendeliyoruz. 3 çorba kaşığı unu da koyuyoruz.
Tuzunu ve karabiberini atıyoruz. Kaşar
peynirini rendeliyoruz. Harcımızı iyice yoğuruyoruz. Harcımızdan kaşıkla
parçalar alıyoruz ve kızmış sıvıyağda pişiriyoruz.
Sosu
için, süzme yoğurdu bir kaseye koyuyoruz. İçine
pancar turşusu rendeliyoruz. Biraz da turşu suyundan koyuyoruz. Sarımsağını
rendeliyoruz. Biraz tuz atıp çırpıyoruz. Kızarmış mücverleri servis tabağına
diziyoruz. Yanına sosunu koyup servis ediyoruz.
AFİYET OLSUN
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder