8 Ekim 2015 Perşembe

PRENSES TATLISI



PRENSES TATLISI
MALZEMELER
Kek için:
4 yumurta
1 su bardağı şeker
1 su bardağı un
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya

Islatmak için: 2 su bardağı soğuk süt

Muhallebisi için:
1 litre süt
1 yumurta sarısı
1 su bardağı şeker
3 yemek kaşığı un
2 yemek kaşığı mısır nişastası
1 paket vanilya
1 kutu hazır krema (sıvı )

YAPILIŞI
Önce keki hazırlıyoruz. Keki yapmak için yumurtayı şekeri iyice çırpıp, diğer malzemeleri ekliyor ve 180 derece önceden ısıtılmış fırında pişiriyoruz.
Kek pişince fırından çıkarıp 2 dakika sonra (ilk sıcaklığı gidince) üzerine soğuk sütü döküyor ve soğuması için kenara alıyoruz.
Kek soğurken muhallebisini hazırlıyoruz.
Muhallebisi için krema dışında bütün malzemeleri çırpıp, pişiriyoruz. Ocaktan almaya yakın kremayı da muhallebiye döküp hepsini tekrar çırpıyoruz.
Kek soğuk , muhallebi de soğuk olacak. Kekin üzerine muhallebiyi döküyoruz.
İstediğiniz gibi süsleyebilirsiniz.

AFİYET OLSUN

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder