MALZEMELER
1 tane iri kereviz
1 tane iri patates
1 tane iri havuç
1 tane kuru soğan
3 tane yumurta
8-10 dal maydanoz
6 çorba kaşığı un
3 çay kaşığı tuz
yarım çay kaşığı karabiber
yarım çay kaşığı kırmızı pul biber
Kızartmak için sıvıyağ
YAPILIŞI
Kereviz,havuç,patates ve soğanı rendeleyelim.
Rendelediğimiz sebzeleri çukur bir kaba alıp içine
yumurtayı,doğranmış maydanozu,tuz ve baharatları ekleyip karıştıralım.
Bu arada kızartma tenceremize yağı koyup altını açalım.
Karıştırdığımız kerevizli harca unu ekleyip karıştıralım
Koyu kek kıvamına gelen köftemizi ısınan yağa kaşıkla koyup her
iki tarafını da kızartalım.
Kızaran köftelerimizi yağdan alıp havlu kağıdın üstüne fazla
yağını alması için koyalım.
Sıcak veya ılık servis yapalım.
AFİYET OLSUN
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder