7 Ocak 2016 Perşembe

EL AÇMASI ISPANAKLI BÖREK

EL AÇMASI ISPANAKLI BÖREK
MALZEMELER
Hamuru için malzemeler
1 su bardağı süt
1 su bardağı yoğurt
2 adet yumurta
1 çay bardağı zeytinyağı veya ayçiçek yağı
1 paket kabartma tozu
1 tatlı kaşığı tuz
1 yemek kaşığı sirke
Aldığı kadar un


İç malzemesi
750 gr ıspanak
150 gr beyaz peynir,çökelek veya lor peyniri 
1 demet maydanoz, yarım demet dereotu
Biraz karabiber, isteğe bağlı pul biber


YAPILIŞI
Hamur malzemeleriyle ele yapışmayacak ama yumuşacık bir hamur yoğuruyoruz.
Hamuru altı bezeye ayırıyoruz.
Her bir bezeyi açabildiğimizce açıyoruz.
Üzerine 4-5 yemek kaşığı sıvıyağ sürüyoruz.
Bir yemek kaşığı kadarda un serpiyoruz. Bu ıspanağın sulanmasını engelliyor.
Kenar kısımları içe katlayıp rulo yapıyor ve yağlanmış tepsiye kol böreği şeklinde diziyoruz.
Böreğin üzerine 1 yumurtayı ve 2 yemek kaşığı yağı çırpıp sürüyoruz.
200 derecelik fırında üzeri kızarana kadar pişiriyoruz.
AFİYET OLSUN




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder