EL AÇMASI ISPANAKLI BÖREK
MALZEMELER
Hamuru için malzemeler
1 su bardağı süt
1 su bardağı yoğurt
2 adet yumurta
1 çay bardağı zeytinyağı veya
ayçiçek yağı
1 paket kabartma tozu
1 tatlı kaşığı tuz
1 yemek kaşığı sirke
Aldığı kadar un
İç malzemesi
750 gr ıspanak
150 gr beyaz peynir,çökelek veya lor peyniri
1 demet maydanoz, yarım demet
dereotu
Biraz karabiber, isteğe bağlı pul biber
YAPILIŞI
Hamur malzemeleriyle ele
yapışmayacak ama yumuşacık bir hamur yoğuruyoruz.
Hamuru altı bezeye
ayırıyoruz.
Her bir bezeyi açabildiğimizce açıyoruz.
Üzerine 4-5 yemek kaşığı
sıvıyağ sürüyoruz.
Bir yemek kaşığı kadarda un
serpiyoruz. Bu ıspanağın sulanmasını engelliyor.
Kenar kısımları içe katlayıp
rulo yapıyor ve yağlanmış tepsiye kol böreği şeklinde
diziyoruz.
Böreğin üzerine 1 yumurtayı
ve 2 yemek kaşığı yağı çırpıp sürüyoruz.
200 derecelik fırında üzeri
kızarana kadar pişiriyoruz.
AFİYET OLSUN
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder