BEŞAMEL SOSLU BROKOLİ
MALZEMELER
1 kg
brokoli
3 diş
sarımsak
1 su
bardağı domates sosu
5 çorba
kaşığı zeytinyağı
Beşamel
sos: 2 su bardağı süt
5 çorba
kaşığı un (silme)
1 çorba
kaşığı tereyağ
Tuz,
karabiber
Üzerine:
1 su bardağı kaşar rendesi
YAPILIŞI
Öncelikle
brokolileri parçalayıp haşlıyoruz.
Daha
sonra domates sosunu hazırlamak ince ince kıydığımız sarımsakları zeytinyağında
birkaç kez çevirdikten sonra domates sosunu ilave ediyor ve tuzunu ekleyip
kısık ateşte biraz kaynamaya bırakıyoruz.
Bu arada beşamel
sos için tereyağını eritip üzerine unu ekleyerek kokusu çıkana kadar
kavuruyoruz.
Ardından
sütünü ekleyip hızlı hızlı çırparak koyu bir muhallebihaline getiriyoruz.
Tuzunu ,karabiberini de ekleyerek ocağıkapatıyoruz.(Eğer beşamel sos çok koyu
olursa süt ilave edebilirsiniz.)
Haşlanan
brokolileri süzüp cam tepsiye alıyoruz.
Brokolilerin
üstüne önce domates sosunu, ardından beşamel sosu yayıyoruz.
En üstüne
kaşar rendesini serperek fırında üzeri iyice kızarana kadar pişiriyoruz.
AFİYET
OLSUN
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder