14 Şubat 2017 Salı

BEŞAMEL SOSLU BROKOLİ


BEŞAMEL SOSLU BROKOLİ
MALZEMELER
1 kg brokoli
3 diş sarımsak
1 su bardağı domates sosu
5 çorba kaşığı zeytinyağı
Beşamel sos: 2 su bardağı süt
5 çorba kaşığı un (silme)
1 çorba kaşığı tereyağ
Tuz, karabiber

Üzerine: 1 su bardağı kaşar rendesi

YAPILIŞI
Öncelikle brokolileri parçalayıp haşlıyoruz.
Daha sonra domates sosunu hazırlamak ince ince kıydığımız sarımsakları zeytinyağında birkaç kez çevirdikten sonra domates sosunu ilave ediyor ve tuzunu ekleyip kısık ateşte biraz kaynamaya bırakıyoruz.
Bu arada beşamel sos için tereyağını eritip üzerine unu ekleyerek kokusu çıkana kadar kavuruyoruz.
Ardından sütünü ekleyip hızlı hızlı çırparak koyu bir muhallebihaline getiriyoruz. Tuzunu ,karabiberini de ekleyerek ocağıkapatıyoruz.(Eğer beşamel sos çok koyu olursa süt ilave edebilirsiniz.)
Haşlanan brokolileri süzüp cam tepsiye alıyoruz.
Brokolilerin üstüne önce domates sosunu, ardından beşamel sosu yayıyoruz.
En üstüne kaşar rendesini serperek fırında üzeri iyice kızarana kadar pişiriyoruz.
AFİYET OLSUN

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder