31 Mayıs 2012 Perşembe

ÇİLEKLİ PASTA










ÇİLEKLİ PASTA
NİŞASTALI PANDİSPANYA HAMURU
1.    4 adet yumurta
2.    1 su bardağı şeker
3.    1 silme su bardağı un
4.    1 silme çay bardağı buğday nişastası
5.    Yarım paket kabartma tozu
6.    1 paket vanilya

1.    Yumurtayı ve şekeri önce düşük devirde sonra en yüksek devirde 5 dakika kadar devamlı çırpalım.
2.    Nişasta, un vanilya ve kabartma tozunu karıştırıp eleyerek yumurtalara ilave edelim, 1 dakika bu şekilde çırpalım.
3.    Diğer tarafta pasta kalıbını ya da tepsinin her tarafını tereyağıyla yağlayalım.
4.    Bir yemek kaşığı kadar un koyup, sallayarak tepsinin her tarafının unlanmasını sağlayalım ya da yağlı kağıt koyalım.
5.    Pandispanya hamurunu kalıbımıza döküp sallayarak yayılmasını sağlayalım. Tepsiyi soğuk fırına sürüp 200 dereceye ayarlayalım.(Benim fırınım turbo fırınlardan)
6.    Pandispanya kenarlardan yükselmeye başlayınca fırının ısısını 150 dereceye düşürelim.
7.    Yaklaşık 20 dakikada pişiyor ama siz yine de kürdan ya da küçük bir bıçak batırarak kontrol edebilirsiniz. (garanti olması açısındanJ)
8.    Fırından çıkardığımız tepsiyi kuru bir bez üzerine ters çevirelim.
9.    Kalıbın arkasına ıslak bir havlu serelim ki  pandispanyanın altı terlesin ve kendini çabucak bıraksın.
Not:Pandispanyanızın soğumasını beklemeden kesmeyiniz . Çünkü daha düzgün şekilde kesiliyor. 
  
YAŞ PASTA KREMASI
Malzemeler
1.    2 su bardağı SÜT
2.    2 yemek kaşığı UN
3.    1 yemek kaşığı NİŞASTA
4.    2 yemek kaşığı ŞEKER
5.    1 yemek kaşığı MARGARİN
6.    1 çay kaşığı VANİLYA
HAZIRLANIŞI
1.    Süt, yumurta, un, nişasta, vanilya ve şekeri tencereye alıp, çırpma teliyle iyice çırpalım.
2.    Ocağın altını yakıp karıştırma teliyle kaynayana kadar devamlı karıştıralım.
3.    Kaynamaya başlayınca iki dakika kadar daha pişirelim ve ocağı kapatalım.
4.    Margarini ekleyip  mikserle 3 dakika kadar çırpalım.
5.    Ara sıra kabuk tutmaması için karıştırıp, pastalarımızın ara katında kullanabiliriz.
6.    Not: Bu pastamızda kullandığım için bu pastaya yazdım) AFİYET OLSUNJ
ÇİLEKLİ PASTAMIZIN ÇİLEK SOSU
Malzemeler:
10 Büyük boy çilek
3 çorba kaşığı çilek reçeli ya da3 çorba kaşığı  toz şeker (ben reçel kullandım)
      Yapılışı:
Mutfak robotu ya da rondoya reçel ya da şekeri alıp çileklerle  iyice püre haline getiriyoruz. 3 çorba kaşığı üzerini süslemek için ayırıp, kalanını ara kata sürmek için hazırladığımız muhallebiyle karıştırıyoruz.

PASTANIN ÜZERİ İÇİN:
1 paket krem şanti
1 su bardağı süt
8-10 tane çilek ve ayırmış olduğumuz çilek püresi

 PASTAMIZIN SON HAZIRLANIŞI VE SÜSLENMESİ
    Pastamızın kekini ortadan ikiye büyük bir bıçak ya da ip(dikiş ipi)  yardımı ile kesiyoruz.    
  
  Ara katına çilek püresiyle karıştırdığımız pasta kremamızı döküyoruz. (ben kekin arasını ıslatmadım çünkü çilek püresinin sulu olduğunu göz önünde bulundurarak kekin çok ıslak olabileceğini düşündüm.)

   Kremamızı sürdükten sonra diğer pasta kekimizin diğer katını üzerine koyuyoruz.
   
  Üzerine 1 bardak sütle mikser yardımıyla hazırladığımız krem şantiyi sürüyoruz.
   
  Çilekler ve çilek püresiyle resimdeki gibi süslüyoruz.
     AFİYET OLSUN HANIMLAR.



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder