ÇİLEKLİ PASTA
NİŞASTALI PANDİSPANYA HAMURU
1.
4
adet yumurta
2.
1
su bardağı şeker
3.
1
silme su bardağı un
4.
1
silme çay bardağı buğday nişastası
5.
Yarım
paket kabartma tozu
6.
1
paket vanilya
1.
Yumurtayı
ve şekeri önce düşük devirde sonra en yüksek devirde 5 dakika kadar devamlı
çırpalım.
2.
Nişasta,
un vanilya ve kabartma tozunu karıştırıp eleyerek yumurtalara ilave edelim, 1
dakika bu şekilde çırpalım.
3.
Diğer
tarafta pasta kalıbını ya da tepsinin her tarafını tereyağıyla yağlayalım.
4.
Bir
yemek kaşığı kadar un koyup, sallayarak tepsinin her tarafının unlanmasını
sağlayalım ya da yağlı kağıt koyalım.
5.
Pandispanya
hamurunu kalıbımıza döküp sallayarak yayılmasını sağlayalım. Tepsiyi soğuk
fırına sürüp 200 dereceye ayarlayalım.(Benim fırınım turbo fırınlardan)
6.
Pandispanya
kenarlardan yükselmeye başlayınca fırının ısısını 150 dereceye düşürelim.
7.
Yaklaşık
20 dakikada pişiyor ama siz yine de kürdan ya da küçük bir bıçak batırarak
kontrol edebilirsiniz. (garanti olması açısındanJ)
8.
Fırından
çıkardığımız tepsiyi kuru bir bez üzerine ters çevirelim.
9.
Kalıbın arkasına ıslak bir havlu serelim
ki pandispanyanın altı terlesin ve kendini
çabucak bıraksın.
Not:Pandispanyanızın soğumasını
beklemeden kesmeyiniz . Çünkü daha düzgün şekilde kesiliyor.
YAŞ PASTA KREMASI
Malzemeler
1.
2
su bardağı SÜT
2.
2
yemek kaşığı UN
3.
1
yemek kaşığı NİŞASTA
4.
2
yemek kaşığı ŞEKER
5.
1
yemek kaşığı MARGARİN
6.
1
çay kaşığı VANİLYA
HAZIRLANIŞI
1.
Süt,
yumurta, un, nişasta, vanilya ve şekeri tencereye alıp, çırpma teliyle iyice çırpalım.
2.
Ocağın
altını yakıp karıştırma teliyle kaynayana kadar devamlı karıştıralım.
3.
Kaynamaya
başlayınca iki dakika kadar daha pişirelim ve ocağı kapatalım.
4.
Margarini
ekleyip mikserle 3 dakika kadar
çırpalım.
5.
Ara
sıra kabuk tutmaması için karıştırıp, pastalarımızın ara katında
kullanabiliriz.
6.
Not: Bu pastamızda kullandığım için bu
pastaya yazdım) AFİYET OLSUNJ
ÇİLEKLİ PASTAMIZIN ÇİLEK SOSU
Malzemeler:
10 Büyük boy çilek
3 çorba kaşığı çilek
reçeli ya da3 çorba kaşığı toz şeker
(ben reçel kullandım)
Yapılışı:
Mutfak robotu ya da rondoya reçel ya da şekeri alıp
çileklerle iyice püre haline
getiriyoruz. 3 çorba kaşığı üzerini süslemek için ayırıp, kalanını ara kata
sürmek için hazırladığımız muhallebiyle karıştırıyoruz.
PASTANIN
ÜZERİ İÇİN:
1 paket krem şanti
1 su bardağı süt
8-10 tane çilek ve ayırmış olduğumuz çilek püresi
PASTAMIZIN SON HAZIRLANIŞI VE SÜSLENMESİ
Pastamızın kekini ortadan ikiye büyük bir bıçak ya da ip(dikiş
ipi) yardımı ile kesiyoruz.
Ara katına çilek püresiyle karıştırdığımız pasta kremamızı döküyoruz. (ben kekin arasını ıslatmadım çünkü çilek püresinin sulu olduğunu göz önünde bulundurarak kekin çok ıslak olabileceğini düşündüm.)
Kremamızı sürdükten sonra diğer pasta kekimizin diğer katını
üzerine koyuyoruz.
Üzerine 1 bardak sütle mikser yardımıyla hazırladığımız krem
şantiyi sürüyoruz.
Çilekler ve çilek püresiyle resimdeki gibi süslüyoruz.
AFİYET OLSUN HANIMLAR.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder