PAMUK TOPLARI
MALZEMELER
·
1 litre süt
·
2 su bardağı un
·
1 paket vanilya
·
1 su bardağı şeker
·
Yarım paket margarin
·
4 adet muz
·
1 buçuk su
bardağı hindistan cevizi
YAPILIŞI
Süt, şeker, un ve vanilyayı tencerede karıştırıp ocakta pişiriyoruz. Katı
bir muhallebi haline gelen tatlımıza ocaktan indirmeye yakın yağını ilave edip
eritiyoruz.
Ocağın altını kapatıp el blender(bilendır) ı
ile pürüzsüz kıvama gelene dek çırpıyoruz. Suyla ıslatılmış herhangi bir borcam
kaseye döküp soğutuyoruz ve donması için 1 gece buzdolabında bekletiyoruz.
Donduktan sonra muhallebiden
ceviz büyüklüğünde parçaları alıp, avcumuzun içinde doğradığımız muzlardan
birer dilim içlerine doldurup yuvarlıyor, ardından Hindistan cevizine
buluyoruz. Servise hazırdır, AFİYET OLSUN.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder