7 Haziran 2012 Perşembe

PAMUK TOPLARI






PAMUK TOPLARI
MALZEMELER
·         1 litre süt
·         2 su bardağı un
·         1 paket vanilya
·         1 su bardağı şeker
·         Yarım paket margarin
·         4 adet muz
·         1 buçuk  su bardağı hindistan cevizi

YAPILIŞI
     Süt, şeker, un ve vanilyayı tencerede karıştırıp ocakta pişiriyoruz. Katı bir muhallebi haline gelen tatlımıza ocaktan indirmeye yakın yağını ilave edip eritiyoruz.
     Ocağın altını kapatıp el blender(bilendır) ı ile pürüzsüz kıvama gelene dek çırpıyoruz. Suyla ıslatılmış herhangi bir borcam kaseye döküp soğutuyoruz ve donması için 1 gece buzdolabında bekletiyoruz.
    Donduktan sonra muhallebiden ceviz büyüklüğünde parçaları alıp, avcumuzun içinde doğradığımız muzlardan birer dilim içlerine doldurup yuvarlıyor, ardından Hindistan cevizine buluyoruz. Servise hazırdır, AFİYET OLSUN.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder