Galeta unlu patates ve tavuk
kızartması
Malzemeler:
·
istenilen çeşitte tavuk
parçaları ( kanat, but, baget, göğüs vs.)
·
2-3 tane patates
·
1 su bardağı galeta unu
·
2 yumurta
·
1 ‘ER ÇAY KAŞIĞI tuz,
karabiber, pul biber
KIZARTMAK İÇİN SIVIYAĞ
YAPILIŞI:
Yumurtaları tuz ve baharatlarını iyice çırpıyoruz. Önce ayva
dilimi şeklinde kestiğimiz patatesleri önce yumurta sonra galeta ununa
bulayarak kızgın yağda kızartıyoruz. Ardından aynı işlemi tavuklar için de
uygulayıp sıcak servis ediyoruz. Bu şekilde tıpkı pizzacılarda yediklerimiz
gibi çıtır çıtır ve çok lezzetli oluyor. AFİYET OLSUNJ
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder