26 Mayıs 2012 Cumartesi

ŞEKERPARE (İRMİKLİ)


ŞEKERPARE (İRMİKLİ)

MALZEMELER:
Hamuru için:
2,5 su bardağı un
1,5 su bardağı irmik
1 paket yumuşak margarin
1 su bardağı pudra şekeri
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
2 yumurta
Şerbeti için:
3 su bardağı şeker
3 su bardağı su
1 tatlı kaşığı limon suyu
Üzeri için: Fındık taneleri
Yapılışı:
Önce şerbetimizin malzemelerini karıştırıp ocakta 5 dakika kaynatıyoruz. Kaynatmanın son 1 dakikasında limon suyunu da katıp kaynatıyoruz. Ocağı kapatıp, soğumaya bırakıyoruz.
Hamur malzemesinin hepsini karıştırıp yoğuruyoruz. Ceviz büyüklüğünde  ya da biraz daha büyük  bezeler  yapıp tepsiye diziyoruz.Üzerlerine fındık tanelerini batırıyoruz. İyice bastırırsak  iyi olur çünkü hamurlar kabardığında fındıkların  çıkmaması için. (tepsiyi yağlamamıza gerek yok) 180 dereceye ayarlanmış orta hararetli fırında pişiriyoruz.
Soğuyan şerbeti fırından çıkan hamurumuzun üzerine döküyoruz. Hamurumuz şerbeti çektiğinde ve soğuduğunda servise hazırdır. AFİYET OLSUN J

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder