ŞEKERPARE (İRMİKLİ)
MALZEMELER:
Hamuru için:
2,5 su bardağı
un
1,5 su bardağı
irmik
1 paket yumuşak
margarin
1 su bardağı
pudra şekeri
1 paket kabartma
tozu
1 paket vanilya
2 yumurta
Şerbeti için:
3 su bardağı
şeker
3 su bardağı su
1 tatlı kaşığı
limon suyu
Üzeri için: Fındık taneleri
Yapılışı:
Önce
şerbetimizin malzemelerini karıştırıp ocakta 5 dakika kaynatıyoruz. Kaynatmanın
son 1 dakikasında limon suyunu da katıp kaynatıyoruz. Ocağı kapatıp, soğumaya
bırakıyoruz.
Hamur
malzemesinin hepsini karıştırıp yoğuruyoruz. Ceviz büyüklüğünde ya da biraz daha büyük bezeler yapıp tepsiye diziyoruz.Üzerlerine fındık
tanelerini batırıyoruz. İyice bastırırsak
iyi olur çünkü hamurlar kabardığında fındıkların çıkmaması için. (tepsiyi yağlamamıza gerek
yok) 180 dereceye ayarlanmış orta hararetli fırında pişiriyoruz.
Soğuyan şerbeti
fırından çıkan hamurumuzun üzerine döküyoruz. Hamurumuz şerbeti çektiğinde ve
soğuduğunda servise hazırdır. AFİYET OLSUN J
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder