26 Mayıs 2012 Cumartesi

İMAM BAYILDI



FIRINLANMIŞ OLANI 



                                                      TAVADA OCAKTA PİŞENİ 

İMAM BAYILDI
MALZEMELER
  • 6  patlıcan
  • 6 orta boy soğan
  • 10  tane orta boy biber
  • 4  orta boy domates
  • 6 diş sarımsak
  • 6 çorba  kaşık zeytin yağı
  • 2 çay kaşığı tuz
  • Yarım demet maydonoz
  • 1 ‘er çay kaşığı karabiber ve kırmızı pul biber
  • 2 bardak sıcak su
  • Patlıcanları kızartmak için yarım su bardağı zeytin yağı



YAPILIŞI
     Patlıcanları yıkadıktan sonra saplarını kesmeden sadece bir tarafından şerit şeklinde soyup, soyduğumuz yerden bıçakla çiziyoruz. Daha sonra yarım su bardağı zeytinyağında arkalı önlü kızartıyoruz.

    Patlıcanları soğumaya bıraktığımız esnada 6 kaşık zeytinyağında soğan, biber ve sarımsakların hepsini beraber kavuruyoruz. İyice ölen malzemeye domatesleri ekleyip 5 dakika daha kavuruyoruz. Ocağı kapatmaya yakın maydonoz ve baharatları ekliyoruz.
  
   Geniş tava ya da karnıyarık tenceresine patlıcanları dizip ortalarını açıyoruz. İçine harcını doldurmadan birer fiske tuz ve şeker serpiyoruz, ardından iç harcını paylaştırıyoruz. 2 bardak sıcak suyu da üzerine döküp suyunu çekene dek kısık ateşte pişiriyoruz. AFİYET OLSUN



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder