FIRINLANMIŞ OLANI
TAVADA OCAKTA PİŞENİ
İMAM BAYILDI
MALZEMELER
- 6 patlıcan
- 6 orta boy soğan
- 10 tane orta boy biber
- 4 orta boy domates
- 6 diş sarımsak
- 6 çorba kaşık zeytin yağı
- 2 çay kaşığı tuz
- Yarım demet maydonoz
- 1 ‘er çay kaşığı karabiber ve kırmızı pul biber
- 2 bardak sıcak su
- Patlıcanları kızartmak için yarım su bardağı zeytin yağı
YAPILIŞI
Patlıcanları
yıkadıktan sonra saplarını kesmeden sadece bir tarafından şerit şeklinde soyup,
soyduğumuz yerden bıçakla çiziyoruz. Daha sonra yarım su bardağı zeytinyağında
arkalı önlü kızartıyoruz.
Patlıcanları
soğumaya bıraktığımız esnada 6 kaşık zeytinyağında soğan, biber ve
sarımsakların hepsini beraber kavuruyoruz. İyice ölen malzemeye domatesleri ekleyip
5 dakika daha kavuruyoruz. Ocağı kapatmaya yakın maydonoz ve baharatları
ekliyoruz.
Geniş
tava ya da karnıyarık tenceresine patlıcanları dizip ortalarını açıyoruz. İçine
harcını doldurmadan birer fiske tuz ve şeker serpiyoruz, ardından iç harcını
paylaştırıyoruz. 2 bardak sıcak suyu da üzerine döküp suyunu çekene dek kısık
ateşte pişiriyoruz. AFİYET OLSUN
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder