NOHUTLU PİLAV
Malzemeler
- 1 su bardağı pirinç
- 1 su bardağı su
- Yarım su bardağı tavuk suyu
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 çay bardağı haşlanmış nohut
- 1 çorba kaşığı tereyağı veya margarin
- 3 çorba kaşığı sıvıyağ
Hazırlanışı
Öncelikle
pirinci iyice yıkayıp 2 tatlı kaşığı tuzlu sıcak suda 15 dakika bekletiyoruz.
Daha sonra pirinçleri iyice yıkıyoruz.(tuzu gidene kadar)
Tencereye
yağları koyuyoruz ,pirinci de atıp iyice kavuruyoruz. Kavrulan pirinçlere tavuk
suyunu, suyu, tuzu ekleyip kısık ateşte suyunu çekene kadar pişiriyoruz. En son
nohutları ekleyip karıştırıyoruz. Ocağın altını kapatıyoruz. Tencerenin üzerine
bir peçete kapatıp, kapağını da kapayarak dinlenmesini bekliyoruz. 15 dakika
sonra yenmeye hazırdır afiyet olsunJ Yerken üzerine karabiber serperseniz
daha da güzel olacaktır.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder