13 Mayıs 2012 Pazar

NOHUTLU PİLAV



NOHUTLU PİLAV
Malzemeler

  1. 1 su bardağı pirinç
  2. 1 su bardağı su
  3. Yarım su bardağı tavuk suyu
  4. 1 tatlı  kaşığı tuz
  5. 1 çay bardağı haşlanmış nohut
  6. 1 çorba kaşığı tereyağı veya margarin
  7. 3 çorba kaşığı sıvıyağ
Hazırlanışı
         Öncelikle pirinci iyice yıkayıp 2 tatlı kaşığı tuzlu sıcak suda 15 dakika bekletiyoruz. Daha sonra pirinçleri iyice yıkıyoruz.(tuzu gidene kadar)
Tencereye yağları koyuyoruz ,pirinci de atıp iyice kavuruyoruz. Kavrulan pirinçlere tavuk suyunu, suyu, tuzu ekleyip kısık ateşte suyunu çekene kadar pişiriyoruz. En son nohutları ekleyip karıştırıyoruz. Ocağın altını kapatıyoruz. Tencerenin üzerine bir peçete kapatıp, kapağını da kapayarak dinlenmesini bekliyoruz. 15 dakika sonra yenmeye hazırdır afiyet olsunJ  Yerken üzerine karabiber serperseniz daha da güzel olacaktır. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder