13 Mayıs 2012 Pazar

PİRİNÇ SALATASI





PİRİNÇ SALATASI


MALZEMELER
  •    2 su bardağı pirinç
  •    4 taze soğan
  •    1 çay bardağı zeytinyağı
  •    2.5 su bardağı sıcak su
  •    1 çay bardağı  konserve mısır
  •    2 kırmızıbiber
  •    1 çay bardağı ince kıyılmış maydanoz
  •    1 çay bardağı ince kıyılmış dereotu (ben koymadım eşim sevmiyorJ)
  •    1 su bardağı haşlanmış bezelye
  •    10 kornişon turşu
  •    1 limonun suyu
  •    Tuz


      Yapılışı
             Pirinci yıkayıp üzerini geçecek kadar sıcak su ekleyip 20 dakika bekletiyoruz. Pirincin suyunu süzüp zeytinyağında 5 dakika kavurup.,üzerine sıcak su ve tuz ilave edip kısık ateşte pişiriyoruz. (bir nevi pilav pişiriyoruz) Soğumaya bırakıyoruz.
Taze soğanı temizleyip ince doğruyoruz, kırmızı biberlerin çekirdeklerini temizleyip küp şeklinde doğrayıp pilava ekliyoruz.
Mısır, maydanoz, dereotu, ince doğranmış kornişon turşu, bezelye, limon suyu ve zeytinyağı ekleyip karıştırıyoruz. Servise hazırdır afiyet olsun. .
(Bu salata akşamdan kalan pilavlar için çok ideal bir değerlendirme yemeği)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder