VANİLYA
SOSLU HAVUÇLU TENCERE KEKİ
MALZEMELER:
- 1 NESCAFE FİNCANI SÜT
- 2 YUMURTA
- 1 NESCAFE FİNCANI ŞEKER
- YARIM NESCAFE FİNCANI SIVI YAĞ
- 2, 5 NESCAFE FİNCANI UN
- 1 TATLI KAŞIĞI TARÇIN
- 1 PAKET VANİLYA
- 1 PAKET KABARTMA TOZU
- 1 BÜYÜK HAVUÇ
YAPILIŞI:
Öncelikle
yumurta, şeker ve vanilyayı köpürtene kadar çırpıyoruz. Daha sonra sıvı
malzemeler ve ardından kabartma tozuyla karıştırdığımız unumuzu , en sonunda da
havuç ve tarçını ekleyip bir güzel karıştırıyoruz. Margarinle yağladığımız orta
boy teflon tencereye harcımızı boşaltıp ocağımızın en küçük bölümünde kısık
ateşte kapağını hiç açmadan 40
dakika pişiriyoruz, 40 dakika sonunda
bir kürdan yardımıyla kekimizin pişip pişmediğini kontrol ediyoruz (üzerine
batırarak). Eğer pişmediyse (ki bayağı bir yola giriyor kekimiz o süre zarfında
) bi 10 dakika daha ocakta pişiriyoruz. Kekimiz piştikten sonra soğuması için
15 dakika bekliyoruz ve sonra ters çevirip bir kaba alıyoruz. Ben üzeri soslu
çok sevdiğim için üzerine sos ta hazırladım ve döktüm. Siz dilediğiniz gibi
tüketebilirsiniz. Afiyet olsun
Sosu için:
Yarım çorba kaşığı pirinç unu
Yarım çorba kaşığı un
Yarım çorba kaşığı nişasta
3 çorba kaşığı şeker
1, 5 su bardağı süt
1 paket
vanilya
Sosun
yapılışı:
Bütün
malzemeler karıştırılıp ocakta muhallebi şeklinde pişirilir. Daha sonra
kekimizin üzerine dökülüp ister soğuk ister ılık servis edilir.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder