26 Mayıs 2012 Cumartesi

VANİLYA SOSLU HAVUÇLU TENCERE KEKİ







VANİLYA SOSLU HAVUÇLU TENCERE KEKİ
MALZEMELER:
  • 1 NESCAFE FİNCANI SÜT
  • 2 YUMURTA
  • 1 NESCAFE FİNCANI ŞEKER
  • YARIM NESCAFE FİNCANI SIVI YAĞ
  • 2, 5 NESCAFE FİNCANI UN
  • 1 TATLI KAŞIĞI TARÇIN
  • 1 PAKET VANİLYA
  • 1 PAKET KABARTMA TOZU
  • 1 BÜYÜK HAVUÇ

YAPILIŞI:
Öncelikle yumurta, şeker ve vanilyayı köpürtene kadar çırpıyoruz. Daha sonra sıvı malzemeler ve ardından kabartma tozuyla karıştırdığımız unumuzu , en sonunda da havuç ve tarçını ekleyip bir güzel karıştırıyoruz. Margarinle yağladığımız orta boy teflon tencereye harcımızı boşaltıp ocağımızın en küçük bölümünde kısık ateşte kapağını hiç açmadan  40 dakika  pişiriyoruz, 40 dakika sonunda bir kürdan yardımıyla kekimizin pişip pişmediğini kontrol ediyoruz (üzerine batırarak). Eğer pişmediyse (ki bayağı bir yola giriyor kekimiz o süre zarfında ) bi 10 dakika daha ocakta pişiriyoruz. Kekimiz piştikten sonra soğuması için 15 dakika bekliyoruz ve sonra ters çevirip bir kaba alıyoruz. Ben üzeri soslu çok sevdiğim için üzerine sos ta hazırladım ve döktüm. Siz dilediğiniz gibi tüketebilirsiniz. Afiyet olsun
Sosu için:
Yarım  çorba kaşığı pirinç unu
Yarım  çorba kaşığı un
Yarım  çorba kaşığı nişasta
3  çorba kaşığı şeker
1, 5  su bardağı süt
1 paket vanilya
Sosun yapılışı:
Bütün malzemeler karıştırılıp ocakta muhallebi şeklinde pişirilir. Daha sonra kekimizin üzerine dökülüp ister soğuk ister ılık  servis edilir.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder