ZEYTİNYAĞLI TAZE
BAKLA YEMEĞİ
MALZEMELER
- Yarım kg taze bakla
- 5 çorba kaşığı zeytin yağı
- 1 orta boy soğan
- 1 orta boy domates
- Yarım çorba kaşığı domates salçası
- İsteğe bağlı olarak yarım çorba kaşığı biber salçası
- 1 çay kaşığı şeker
- 2 çay kaşığı tuz
- 1 tutam dere otu
HAZIRLANIŞI
Öncelikle yağla soğan kavrulur
ardından domates, salça ve aklalar eklenerek kavrulmaya devam edilir. Baklalar
rengini değiştirince içine 2 su bardağı sıcak su , tuz ve şeker ilave edilerek
baklalar pişirilir. Suyunu çekince baklalar kontrol edilir eğer pişmediyse
biraz su ilave edilip pişirilmeye devam
edilir. Ocağın altı kapatılınca yemeğin üzerine bir tutam dere otu doğranıp
konur. Sıcağıyla bütün aromasını yemeğe yayacaktır.
Servis ederken üzerine sarımsaklı
yoğurt çok yakışır. Tabiki isteğe bağlıJ AFİYET OLSUN.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder