26 Mayıs 2012 Cumartesi

ZEYTİNYAĞLI TAZE BAKLA YEMEĞİ



ZEYTİNYAĞLI TAZE BAKLA YEMEĞİ


MALZEMELER
  • Yarım kg taze bakla
  • 5 çorba kaşığı zeytin yağı
  • 1 orta boy soğan
  • 1 orta boy domates
  • Yarım çorba kaşığı domates salçası
  • İsteğe bağlı olarak yarım çorba kaşığı biber salçası
  • 1 çay kaşığı şeker
  • 2 çay kaşığı tuz
  • 1 tutam dere otu


HAZIRLANIŞI

        Öncelikle yağla soğan kavrulur ardından domates, salça ve aklalar eklenerek kavrulmaya devam edilir. Baklalar rengini değiştirince içine 2 su bardağı sıcak su , tuz ve şeker ilave edilerek baklalar pişirilir. Suyunu çekince baklalar kontrol edilir eğer pişmediyse biraz su  ilave edilip pişirilmeye devam edilir. Ocağın altı kapatılınca yemeğin üzerine bir tutam dere otu doğranıp konur. Sıcağıyla bütün aromasını yemeğe yayacaktır.
Servis ederken üzerine sarımsaklı yoğurt çok yakışır. Tabiki isteğe bağlıJ AFİYET OLSUN. 


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder