19 Haziran 2012 Salı

BÜRYAN PİLAVI





BÜRYAN PİLAVI
MALZEMELER
1 su bardağı pilavlık pirinç
4 yemek kaşığı zeytinyağı
1 su bardağı tavuk suyu
1 su bardağından 2 parmak eksik sıcak su
2 çay kaşığı tuz
1 küçük soğan ya da orta boy soğanın yarısı
1 tane haşlanmış tavuk göğsü
YAPILIŞI
Önce pirincimizi iyice yıkayıp sıcak suda içine bol tuz atıp 15 dakika bekletiyoruz. Daha sonra  zeytinyağında çok ince doğranmış soğanımızı küçük bir fırın tepsisi ya da küçük borcam tepsinin içinde  soteliyoruz. Daha sonra sıcak suda bekletip, tuzunu yıkadığımız pirinci ekleyip kavurmaya devam ediyoruz. Ocağın altını kapatıp içine tavuk suyunu ve sıcak suyu bir de tuzunu ekleyip iyice karıştırıyoruz.
Üzerine haşlanmış göğüs etini de tiftip , fırın kabının üstünü alüminyum folyoyla örtüyoruz. 170 derece fırında 15- 20 dk suyunu çekene dek pişiriyoruz.
Servis ederken üzerine karabiber ekerseniz çok yakışır. AFİYET OLSUN

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder