24 Haziran 2012 Pazar

KARA ORMAN PASTASI








KARA ORMAN PASTASI
MALZEMELER
Pandispanya hamuru için
4 yumurta
1su bardağı şeker
1 su bardağı un
yarım paket kabartma tozu
2 yemek kaşığı kakao 
Hazırlanışı: Yumurta ve şekeri mikserle iyice köpük olana dek 10 dk çırpıyoruz. Daha sonra kakao, un ve kabartma tozunu da ekleyip karıştırıyoruz. 
    Pasta yapacağımız 26 cm çapında pasta kalıbı ya da yuvarlak tepsiyi margarin ile yağlıyoruz. Bu kabımızı yağladıktan sonra 1 şeker kaşığı una buluyoruz. (sallayarak her yerine bulaşıyor)
    Hazırladığımız hamurumuzu bu kaba boşaltıyoruz. Boşalttıktan sonra hava kabarcıklarının çıkması için hafif sallayıp, tabanını zemine vuruyoruz. 
    200 dereceye ayarlanmış ve önceden ısıtılmış fırınımıza veriyoruz. 10 dk bu şekilde kabarmasını sağlıyoruz. 10  dakikanın sonunda fırınımızı 150 dereceye getirip bi 10 dk daha pişiriyoruz. Pişirmenin sonunda kürdanla kekinizi kontrol edebilirsiniz. Kürdanı batırdığınızda kürdana  yapışmıyorsa pişmiş demektir. 
    Fırından çıkarınca üzerini örterek terlemesini sağlamalıyız. Çünkü bu şekilde daha kolay kalıptan çıkacaktır. Kekimizi soğuması için bekletelim. 

Pasta kreması için malzemeler:
2,5 su bardağı süt
2 yemek kaşığı un
1 yemek kaşığı nişasta
2 yemek kaşığı şeker
yarım yumurta ( ben 1 yumurtayı çırptım bu şekilde içinden 2 çorba kaşığı alıp ekledim. Çünkü 1 yumurta bu malzemeye fazla geliyor)
Yarım yemek kaşığı margarin
1 paket vanilya
Yapılışı: Süt, yumurta, nişasta,şeker ve vanilyayı güzelce karıştırıp tencerede pişiriyoruz. Kapatmaya yakın margarini ekliyoruz. pişirdikten sonra pürüzsüz bir kıvam için blender (bilendır) dan geçiriyoruz. Ilıyınca pastamızda kullanıyoruz. Yalnız ılıtırken 2-3 dakikada bir karıştıralım. Kaymak tutmaması için.


Vişne sosu için malzemeler:
1 su bardağı taze vişne
2 su bardağı su
yarım su bardağı şeker
Yapılışı: Bütün malzemeleri ocağa koyup, kaynamaya başlayınca iyice renginin çıkması için 20 dakika kısık ateşte kaynatıyoruz.
Bu işlemi pastanın keki pişerken yaparsanız çok daha iyi olur. Hem de pastayı yapana dek soğumuş olur. 
Eğer taze vişna yoksa kompostosunu da kullanabilirsiniz. 


Pastanın en üst kreması için
1 su bardağı soğuk süt
2 poşet sade kremşanti


Pastanın hazırlanması
   Pişen pasta kekini geniş ağızlı, büyük bir bıçakla enine keserek iki parçaya bölüyoruz. Alt tabanı olacak olan parçayı pastamızı koyacağımız tepsi ya da tabağa koyup ,eğer pasta kalıbımız varsa onun kelepçesini de üzerine geçirip yerleştiriyoruz. 
    Kaynattığımız vişne şurubundan 1 su bardağı alıp yarısıyla pasta tabanımızı ıslatıyoruz.        Üzerine hazırladığımız pasta kremasını döküyoruz. Vişnelerin yarısının çekirdeklerini çıkarıp kremanın üzerine sıralıyoruz.
    Diğer keki de kalan yarım su bardağı vişne şurubuyla ıslatıp kremanın üzerine kapatıyoruz. 
    Pastamızın en üstü için krem şantiyi kullanıyoruz. Krem şantiyle pastamızı sıvadıktan sonra kalan vişneleri  şekli bozulmasın diye çekirdeklerini çıkarmadan pastamızı süslemede kullanıyoruz. Bunun yanında çikolata rendesi ve damla çikolata da kullanabilirsiniz. 
AFİYET OLSUN





Hiç yorum yok:

Yorum Gönder