24 Eylül 2012 Pazartesi

ZERDEÇALLI, ŞEHRİYELİ TAVUK ÇORBASI





ZERDEÇALLI, ŞEHRİYELİ TAVUK ÇORBASI
MALZEMELER
100 gr haşlanmış ve didiklenmiş tavuk eti
Yarım su bardağı tel şehriye
2 buçuk su bardağı tavuk suyu
2 buçuk su bardağı su
1 buçuk yemek kaşığı un
1 çay kaşığı zerdeçal
1 tatlı kaşığı tuz
Terbiyesi için malzeme: 1 yumurta sarısı, limon suyu, 1 küçük diş rendelenmiş ya da dövülmüş sarımsak, yarım su bardağı soğuk su
Üzerine: 1 çorba kaşığı tereyağı ya da margarin, 1 tatlı kaşığı toz kırmızı biber
YAPILIŞI
Önce unu yağsız pembeleşene kadar kavurup bir kenara alıyoruz.
Diğer yandan tenceremize tavuk suyu ve normal suyu (toplamda 5 su bardağı) alıp tencereye koyuyoruz pişmiş ve didiklenmiş tavuk etlerini  de katıp kaynaması için ocağa koyuyoruz.
Kaynarken şehriyesini ilave ediyoruz. Şehriyeler pişerken ayrı bir kapta yumurta sarısı, sarımsak, kavrulmuş un, zerdeçal, tuz  ve yarım su bardağı soğuk suyu iyice çırpıyoruz.
Şehriyeler pişince çırptığımız terbiyeyi çorbamıza karıştırarak ilave ediyoruz. Birkaç dakika daha kaynatıp ocağı kapatıyoruz.
Üzerine kızdırılmış yağı kırmızı toz biberle karıştırıp döküyoruz. AFİYET OLSUN

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder