ZERDEÇALLI, ŞEHRİYELİ TAVUK ÇORBASI
MALZEMELER
100 gr haşlanmış ve didiklenmiş
tavuk eti
Yarım su bardağı tel şehriye
2 buçuk su bardağı tavuk suyu
2 buçuk su bardağı su
1 buçuk yemek kaşığı un
1 çay kaşığı zerdeçal
1 tatlı kaşığı tuz
Terbiyesi için malzeme: 1 yumurta sarısı, limon suyu, 1 küçük diş
rendelenmiş ya da dövülmüş sarımsak, yarım su bardağı soğuk su
Üzerine: 1
çorba kaşığı tereyağı ya da margarin, 1 tatlı kaşığı toz kırmızı biber
YAPILIŞI
Önce unu yağsız pembeleşene kadar
kavurup bir kenara alıyoruz.
Diğer yandan tenceremize tavuk suyu
ve normal suyu (toplamda 5 su bardağı) alıp tencereye koyuyoruz pişmiş ve
didiklenmiş tavuk etlerini de katıp
kaynaması için ocağa koyuyoruz.
Kaynarken şehriyesini ilave
ediyoruz. Şehriyeler pişerken ayrı bir kapta yumurta sarısı, sarımsak,
kavrulmuş un, zerdeçal, tuz ve yarım su
bardağı soğuk suyu iyice çırpıyoruz.
Şehriyeler pişince çırptığımız
terbiyeyi çorbamıza karıştırarak ilave ediyoruz. Birkaç dakika daha kaynatıp
ocağı kapatıyoruz.
Üzerine kızdırılmış yağı kırmızı
toz biberle karıştırıp döküyoruz. AFİYET OLSUN
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder