24 Eylül 2012 Pazartesi

VİŞNELİ, ÇİKOLATA SOSLU BROWNİ




VİŞNELİ, ÇİKOLATA SOSLU BROWNİ
MALZEMELER
4 yumurta
1 su bardağı şeker
3 yemek kaşığı kakao
1 su bardağı un
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
4 yemek kaşığı süt
Islatmak için: 1 buçuk su bardağı vişne suyu
Üzerine: Çikolata sosu
YAPILIŞI
Yumurtaları şekerle ve vanilyayla iyice kar gibi olana kadar çırpıyoruz.
Ardından kakaoyu, sütünü , unu ve kabartma tozunu ekleyip bir kez daha çırpıyoruz.
Yağlanmış orta boy fırın tepsisine döküyoruz.  ( ben dikdörtgen büyük borcam tepsi kullandım)
180 derece önceden ısıtılmış fırında kekimizi pişiriyoruz. Yarım saat  fırınımızı hiç açmıyoruz. Kürdan ya da bıçak yardımıyla pişip pişmediğini kontrol ediyoruz.
Kekimiz pişince fırından çıkardığımız gibi üzerine vişne suyunu döküyoruz.
Kekimizi ister sade isterseniz çikolata sosu ya da krem şanti ile servis edebilirsiniz. Ben çikolata sosu kullandım. AFİYET OLSUN 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder