VİŞNELİ, ÇİKOLATA SOSLU BROWNİ
MALZEMELER
4 yumurta
1 su bardağı şeker
3 yemek kaşığı kakao
1 su bardağı un
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
4 yemek kaşığı süt
Islatmak için:
1 buçuk su bardağı vişne suyu
Üzerine:
Çikolata sosu
YAPILIŞI
Yumurtaları şekerle ve vanilyayla
iyice kar gibi olana kadar çırpıyoruz.
Ardından kakaoyu, sütünü , unu ve
kabartma tozunu ekleyip bir kez daha çırpıyoruz.
Yağlanmış orta boy fırın tepsisine
döküyoruz. ( ben dikdörtgen büyük borcam
tepsi kullandım)
180 derece önceden ısıtılmış
fırında kekimizi pişiriyoruz. Yarım saat
fırınımızı hiç açmıyoruz. Kürdan ya da bıçak yardımıyla pişip
pişmediğini kontrol ediyoruz.
Kekimiz pişince fırından
çıkardığımız gibi üzerine vişne suyunu döküyoruz.
Kekimizi ister sade isterseniz
çikolata sosu ya da krem şanti ile servis edebilirsiniz. Ben çikolata sosu
kullandım. AFİYET OLSUN
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder