31 Ekim 2012 Çarşamba

ARPA ŞEHRİYE ÇORBASI





ARPA ŞEHRİYE ÇORBASI
MALZEMELER
1 çorba kaşığı un
4 çorba kaşığı sıvıyağ
1 çay bardağı arpa şehriye
5 su bardağı sıcak su
1 orta boy domates
1 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı toz biber

Üzerine kıyılmış 10 dal kadar maydonoz yaprağı 


YAPILIŞI
Tencerede yağsız olarak unu sürekli karıştırarak  kavuruyoruz. Rengi değişince yağını rendelenmiş domatesini ilave ediyor ve kavuruyoruz.

Ardından baharatlarını, tuzunu ve sıcak suyunu ekliyoruz. Suyu kaynayınca arpa şehriyeleri atıyoruz. Arpa şehriyeler iyice şişince ocağın altını kapatıyoruz.

Üzerine kıyılmış maydonozu serpip kapağı kapalı en az 15 dk dinlendirip servis ediyoruz.
Servis ederken limon suyu kullanabilirsiniz. AFİYET OLSUN 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder