ARPA ŞEHRİYE ÇORBASI
MALZEMELER
1 çorba kaşığı un
4 çorba kaşığı sıvıyağ
1 çay bardağı arpa şehriye
5 su bardağı sıcak su
1 orta boy domates
1 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı toz biber
Üzerine kıyılmış 10 dal kadar maydonoz yaprağı
YAPILIŞI
Tencerede
yağsız olarak unu sürekli karıştırarak kavuruyoruz. Rengi değişince yağını rendelenmiş
domatesini ilave ediyor ve kavuruyoruz.
Ardından baharatlarını, tuzunu ve sıcak suyunu ekliyoruz. Suyu kaynayınca arpa şehriyeleri atıyoruz. Arpa şehriyeler iyice şişince ocağın altını kapatıyoruz.
Üzerine kıyılmış maydonozu serpip kapağı kapalı en az 15 dk dinlendirip servis ediyoruz.
Servis
ederken limon suyu kullanabilirsiniz. AFİYET OLSUN
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder