DÜDÜKLÜ TENCEREDE YAHNİ
MALZEMELER
Yarım
kg dana kuş başı
1 orta
boy soğan
2
yeşil biber
1
kırmızı biber
1
büyük domates
1
tatlı kaşığı toz kırmızı biber
1 çay
kaşığı karabiber
1
defne yaprağı
1 çay
bardağı zeytin yağı (et yağlı ise yağı azaltıyoruz)
1
küçük acı biber
2 çay
kaşığı tuz
4 su
bardağı sıcak su
Not:
Yemeğe hiç salça koymadım.
YAPILIŞI
Önce yağla
etleri, etler suyunu salıp tekrar çekinceye kadar ağzı açık düdüklüde
pişiriyoruz. Suyunu çeken etleri iyice kızartıyoruz.
Üzerine
biberleri ve soğanı ekleyip biraz ölene kadar kavuruyoruz.
Ardından
kabuğunu soyup küp küp doğradımız domatesleri, baharatları, defne yaprağını ve
tuzunu ekleyip birkaç kez daha
çeviriyoruz.
En son
4 su bardağı sıcak su ilave edip, düdüklünün kapağını kapatıyoruz.
Düdüklü kaynamaya başlayınca, düdüğünü kapatıp
1 saat pişiriyoruz. AFİYET OLSUN
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder