9 Ekim 2012 Salı

DÜDÜKLÜ TENCEREDE YAHNİ







DÜDÜKLÜ TENCEREDE  YAHNİ

MALZEMELER
Yarım kg dana kuş başı
1 orta boy soğan
2 yeşil biber
1 kırmızı biber
1 büyük domates
1 tatlı kaşığı toz kırmızı biber
1 çay kaşığı karabiber
1 defne yaprağı
1 çay bardağı zeytin yağı (et yağlı ise yağı azaltıyoruz)
1 küçük acı biber
2 çay kaşığı tuz
4 su bardağı sıcak su
Not: Yemeğe hiç salça koymadım.

YAPILIŞI
Önce yağla etleri, etler suyunu salıp tekrar çekinceye kadar ağzı açık düdüklüde pişiriyoruz. Suyunu çeken etleri iyice kızartıyoruz.

Üzerine biberleri ve soğanı ekleyip biraz ölene kadar kavuruyoruz.

Ardından kabuğunu soyup küp küp doğradımız domatesleri, baharatları, defne yaprağını ve tuzunu  ekleyip birkaç kez daha çeviriyoruz.

En son 4 su bardağı sıcak su ilave edip, düdüklünün kapağını kapatıyoruz.
Düdüklü kaynamaya başlayınca, düdüğünü kapatıp 1 saat pişiriyoruz. AFİYET OLSUN 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder