15 Ekim 2012 Pazartesi

KÖFTE BEĞENDİ

KÖFTENİN YAPILIŞI
PATLICAN KÖZLENİP DOĞRANIYOR
BEĞENDİNİN YAPILIŞI







KÖFTE BEĞENDİ
MALZEMELER
3 iri boy közlenmiş patlıcan
Büyük boy domates
4 yemek kaşığı sıvıyağ

Beşamel sos için:
2 su bardağı süt
1 yemek kaşığı tereyağ ya da margarin
1 buçuk yemek kaşığı un
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı tuz

Beşamel sos yapılışı:
Önce yağda unu kavrulmuş un kokusu gelene dek çok kahverengileştirmeden kavuruyoruz.
Ardından sütünü ekleyip cıvık muhallebi kıvamına gelene dek karıştırıp pişiriyoruz. En son tuzunu ve karabiberini ekleyip ocağı kapatıyoruz.

Köftesi için:
250 gr kıyma
1 dilim bayat ekmek içi
1 küçük soğan
6-7 dal maydonoz
1 yumurta
1’er çay kaşığı tuz, kimyon, karabiber, toz kırmızı biber

Köftenin yapılışı:
Bayat ekmek dilimini, soğanı ve maydonozu doğrayıcıda çektim. (sizler rende ve doğrama da yapabilirsiniz ben acele ettim)
Kıymayla hepsini yoğurdum ve bilyeden biraz büyük top köfteler hazırladım.

Yemeğin Hazırlanışı
Patlıcanlarımızı közleyip soyuyoruz. Küçük küçük doğruyoruz.
Beşamel sosumuzu yukarıdaki gibi hazırlayıp en son içine patlıcanları da ekliyoruz. Birkaç dakika  bu şekilde pişiriyoruz.
Servis tabağına beğendimizi yayıyoruz.
Diğer yandan sıvı yağda köftelerimizi kızartıyoruz. Kızaran köftelere büyük boy domatesi rendeleyip suyunu çekene dek 5 dakika daha kavuruyoruz.
Pişen köfteleri beğendimizin üzerine yayarak sıcak servis ediyoruz.
AFİYET OLSUN

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder