TÜRK KAHVESİ
1
kişilik ölçü
Sade: 2 çay kaşığı kahve , 1 fincan
su
Az şekerli: 2 çay kaşığı kahve, 1 çay
kaşığı şeker, 1 fincan su
Orta: 2 çay kaşığı kahve, 2 çay
kaşığı şeker, 1 fincan su
Şekerli: 2 çay kaşığı kahve, 3 çay
kaşığı şeker, 1 fincan su
*Kahve bakır cezvede, yavaş
ateşte en az 8-10 dakikada
pişirilmelidir.
* Toz şeker kullanılmalıdır.
* Fincanla ölçerek su konulmalıdır.
YAPILIŞI
Cezvede
kuru kahve ve toz şeker önce kaşık yardımıyla bir güzel karıştırılır.
Kahvenin üzerine soğuk
su konup , iyice karıştırılıp kısık ateşe konulur.
Kahve ilk başta
karıştırılır bir daha karıştırılmaz.
Kahve kabarmaya
başlarken kaşık yardımıyla ilk köpük fincanlara paylaştırılır.
Ocak üzerinde tamamen
kabarması beklenir.
Kabarınca fincanların
yarısına kadar kahve dökülür.
Cezvenin tekrar ocakta iyice kaynaması
beklenir ve taşmaya başlayınca fincanlar doldurulur.
Yanında bardakla su ve lokum veya çikolata
ikram edilir. AFİYET OLSUN
Kahve ile ilgili güzel
sözler:
* Tiryakinin keyfini kim
tazeler; taze elden taze pişmiş kahve tazeler.
* Kahve karınca yürüyemez, iğne batmaz olmalıdır.
* Bir fincan kahvenin kırk yıl hatırı vardır.
* Bir fincan kahvenin hatırını sayanlar asi de
olsa, saki de olsa mert adamlardır.
* Misafir kahveni al kendini evde say, bunu saymam
yine gel.
* Gönül ne kahve ister ne kahvehane, gönül sohbet
ister kahve bahane.
* Kahve şeytan kadar kara, cehennem kadar sıcak,
cennet kadar güzel, aşk kadar tatlı olmalıdır.
* Uyku yorgansız, kahve dumansız olmaz.
PAYLAŞACAK DOSTLARINIZ YOKSA, İYİ ŞEYLERE SAHİP OLMANIN TADI YOKTUR!
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder