16 Ekim 2012 Salı

TÜRK KAHVESİ


TÜRK KAHVESİ
1 kişilik ölçü
Sade: 2 çay kaşığı kahve , 1 fincan su
Az şekerli: 2 çay kaşığı kahve, 1 çay kaşığı şeker, 1 fincan su
Orta: 2 çay kaşığı kahve, 2 çay kaşığı şeker, 1 fincan su
Şekerli: 2 çay kaşığı kahve, 3 çay kaşığı şeker, 1 fincan su


 *Kahve bakır cezvede, yavaş ateşte en az 8-10  dakikada pişirilmelidir.

* Toz şeker kullanılmalıdır.

* Fincanla ölçerek su konulmalıdır.

YAPILIŞI
Cezvede kuru kahve ve toz şeker önce kaşık yardımıyla bir güzel karıştırılır.

Kahvenin üzerine soğuk su konup , iyice karıştırılıp kısık ateşe konulur.

Kahve ilk başta karıştırılır bir daha karıştırılmaz.


Kahve kabarmaya başlarken kaşık yardımıyla ilk köpük fincanlara paylaştırılır.



Ocak üzerinde tamamen kabarması beklenir.



Kabarınca fincanların yarısına kadar kahve dökülür.



 Cezvenin tekrar ocakta iyice kaynaması beklenir ve taşmaya başlayınca fincanlar doldurulur.


 Yanında bardakla su ve lokum veya çikolata ikram edilir. AFİYET OLSUN


Kahve ile ilgili güzel sözler:


* Tiryakinin keyfini kim tazeler; taze elden taze pişmiş kahve tazeler.



* Kahve karınca yürüyemez, iğne batmaz olmalıdır.



* Bir fincan kahvenin kırk yıl hatırı vardır.



* Bir fincan kahvenin hatırını sayanlar asi de olsa, saki de olsa mert adamlardır.



* Misafir kahveni al kendini evde say, bunu saymam yine gel.



* Gönül ne kahve ister ne kahvehane, gönül sohbet ister kahve bahane.



* Kahve şeytan kadar kara, cehennem kadar sıcak, cennet kadar güzel, aşk kadar tatlı olmalıdır.



* Uyku yorgansız, kahve dumansız olmaz.




PAYLAŞACAK DOSTLARINIZ YOKSA, İYİ ŞEYLERE SAHİP OLMANIN TADI YOKTUR!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder