SARIMSAKLI KAHVALTI EKMEĞİ
MALZEMELER
1 buçuk su
bardağı su
1 adet yumurta
3 yemek kaşığı zeytinyağı
1 tatlı kaşığı şeker
1 çay kaşığı tuz (eğer salçanız çok tuzluysa eklemeyiniz)
1 tatlı kaşığı biber salçası
Yarım tatlı kaşığı domates salçası
2 diş sarımsak (rendelenmiş ya da dövülmüş)
1 tatlı kaşığı kekik
1 çay kaşığı kimyon
1 çay kaşığı yeni bahar
1 çay kaşığı karabiber
1 çay bardağı ceviz içi
3 su bardağı beyaz un
1 su bardağı tam buğday unu
2 yemek kaşığı yulaf
kepeği
1 tatlı kaşığı instant kuru maya
Üzerine
sürmek için:
Bir yumurta sarısı, 1 tatlı kaşığı yoğurt
YAPILIŞI
Yoğurma kabına sırayla yumurta, su, yağ, şeker, tuz ve
salçayı ekleyor ve karıştırıyoruz.
Unları, baharatları ve en son mayayı da ilave ediyoruz.
(ceviz sonra eklenecek)
Ele yapışmayan bir hamur olana dek en az 5 dakika kadar yoğuruyoruz.
Hamurun üzerini örtüp mayalanana kadar bekletiyoruz. (en
az 40 dakika)
Mayalanıp kabaran hamura dövülmüş cevizi ekleyip
tekrar yoğuruyoruz.
4 eşit parçaya bölüp fırın tepsisine yerleştiriyoruz.
Ilık fırına koyup tekrar kabarana kadar 10 dakika bekletiyoruz.
Hamurların tam ortasına keskin bir bıçakla kesikler
atıyoruz.
Üzerine yumurtalı yoğurt karışımında sürüp susam,
çörekotu gibi istediğimiz malzemeyi serpiyoruz.
200 derecelik fırında pişiriyoruz fakat kızarmaya başlayınca ısıyı 170 dereceye düşürüyoruz.
Nar gibi kızarınca fırından çıkarıyoruz.
Dilimlemeden önce en az yarım saat dinlendirip keselim
yoksa keserken içi hamurlaşır.
Not: İçine istediğiniz baharatları ekleyip ya da
çıkartabilirsiniz.
AFİYET OLSUN
kahvaltı ekmeğinizden yaptım harika oldu özellikle oğlum bayıldı.tarif için teşekkürler.sahur için vazgeçilmez oldu bizim için.ellerinize sağlık.BAHAR.
YanıtlaSilteşekkürler afiyet olsun
YanıtlaSil