21 Ekim 2012 Pazar

SARIMSAKLI KAHVALTI EKMEĞİ







SARIMSAKLI KAHVALTI EKMEĞİ

MALZEMELER
1 buçuk  su bardağı su
1 adet yumurta
3 yemek kaşığı zeytinyağı
1 tatlı kaşığı şeker
1 çay kaşığı tuz (eğer salçanız  çok tuzluysa eklemeyiniz)
1 tatlı kaşığı biber salçası
Yarım tatlı kaşığı domates salçası
2 diş sarımsak (rendelenmiş ya da dövülmüş)
1 tatlı kaşığı kekik
1 çay kaşığı kimyon
1 çay kaşığı yeni bahar
1 çay kaşığı karabiber
1 çay bardağı ceviz içi
3 su bardağı beyaz un
1 su bardağı tam buğday unu
2  yemek kaşığı yulaf kepeği
1 tatlı kaşığı instant kuru maya

Üzerine sürmek için: Bir yumurta sarısı, 1 tatlı kaşığı yoğurt

YAPILIŞI
Yoğurma kabına sırayla yumurta, su, yağ, şeker, tuz ve salçayı ekleyor ve karıştırıyoruz.
Unları, baharatları ve en son mayayı da ilave ediyoruz. (ceviz sonra eklenecek)
Ele yapışmayan bir hamur olana dek en az 5  dakika kadar yoğuruyoruz.
Hamurun üzerini örtüp mayalanana kadar bekletiyoruz. (en az 40 dakika)
Mayalanıp kabaran hamura dövülmüş cevizi ekleyip tekrar yoğuruyoruz.
4 eşit parçaya bölüp fırın tepsisine yerleştiriyoruz.
Ilık fırına koyup tekrar kabarana kadar 10 dakika  bekletiyoruz.
Hamurların tam ortasına keskin bir bıçakla kesikler atıyoruz.
Üzerine yumurtalı yoğurt karışımında sürüp susam, çörekotu gibi istediğimiz malzemeyi serpiyoruz.
200 derecelik fırında pişiriyoruz fakat  kızarmaya başlayınca ısıyı 170 dereceye düşürüyoruz. Nar gibi kızarınca fırından çıkarıyoruz.
Dilimlemeden önce en az yarım saat dinlendirip keselim yoksa keserken içi hamurlaşır.
Not: İçine istediğiniz baharatları ekleyip ya da çıkartabilirsiniz.
 AFİYET OLSUN

2 yorum:

  1. kahvaltı ekmeğinizden yaptım harika oldu özellikle oğlum bayıldı.tarif için teşekkürler.sahur için vazgeçilmez oldu bizim için.ellerinize sağlık.BAHAR.

    YanıtlaSil