12 Ekim 2012 Cuma

YOĞURTLU TAVUK




YOĞURTLU TAVUK
      MALZEMELER
   1 tane tavuk göğsü
   3 çorba kaşığı yoğurt
   1 tatlı kaşığı salça
   Kızartmak için yarım çay bardağı kadar sıvıyağ
   Birer çay kaşığı tuz, karabiber ,kırmızı tozbiber ,kimyon ,kekik.
YAPILIŞI
Tavuk göğsünü kuşbaşı doğrayalım.
Bir kasede yoğurdu çırpıp içine tuz ve baharatları koyup karıştıralım.
Tavuğu da ekleyip,harmanlayıp, ağzını streç film ya da bir kapakla kapatıp                buzdolabında  bir kaç saat dinlendirelim.
Tavaya yağını  koyup altını açalım.
Dinlenen tavukları da ekleyip soteleyelim. İyice kavuralım.AFİYET OLSUN 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder