7 Kasım 2012 Çarşamba

AYVA TATLISI





AYVA TATLISI
MALZEMELER
 2 adet ayva
 1 su bardağı toz şeker
 1 su bardağı su  
 3 karanfil 
 Gıda boyası (kırmızı)

Üzeri için
Krem şanti

YAPILIŞI
Ayvaların kabuğunu soyup, ortadan ikiye ya da daha küçük dilimler halinde  kesiyoruz.
Çekirdeklerini çıkarıp tencereye diziyoruz.
Çıkardığımız çekirdeklerle birlikte karanfilleri tenceredeki ayvaların üzerine serpiştiriyoruz.
Üzerine şeker, suyu ve bir kürdanın ucuyla gıda boyası ilave edip,  kısık ateşte yumuşayana kadar pişirip soğumaya bırakıyoruz.
Soğuduktan sonra üzerine krem şanti koyarak  servis ediyoruz. AFİYET OLSUN 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder