AYVA TATLISI
MALZEMELER
2 adet ayva
1 su bardağı toz şeker
1 su bardağı su
3 karanfil
Gıda boyası (kırmızı)
Üzeri için
Krem şanti
Krem şanti
YAPILIŞI
Ayvaların kabuğunu soyup, ortadan ikiye ya da daha küçük dilimler halinde kesiyoruz.
Ayvaların kabuğunu soyup, ortadan ikiye ya da daha küçük dilimler halinde kesiyoruz.
Çekirdeklerini
çıkarıp tencereye diziyoruz.
Çıkardığımız
çekirdeklerle birlikte karanfilleri tenceredeki ayvaların üzerine serpiştiriyoruz.
Üzerine
şeker, suyu ve bir kürdanın ucuyla gıda boyası ilave edip, kısık ateşte yumuşayana kadar pişirip soğumaya
bırakıyoruz.
Soğuduktan
sonra üzerine krem şanti koyarak servis
ediyoruz. AFİYET OLSUN
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder