HAVUÇLU, ÇÖREKOTLU RULO BÖREK
MALZEMELER
2 adet yufka ekmek
Sosu için:
1 su bardağı süt
1 su bardağı yoğurt
1 çay kaşığı karbonat
4 yemek kaşığı zeytin yağı
İç malzemesi için:
1 buçuk su bardağı köy peyniri rendesi
1 büyük havuç rendesi
Yarım çay bardağı çörek otu
YAPILIŞI
Sos malzemelerinin hepsini iyice karıştırıp,
yaydığımız birinci yufka ekmeğin içine yarısını sürüyoruz.
İç harcımızı karıştırıp, yarısını her yerine
dağıtıyoruz.
Kenarlarından üç parmak içe katlayarak, rulo
şeklinde sarıyoruz.
Rulodan bir parmak genişliğinde dilimler kesip
tepsiye diziyoruz.
Aynı işlemleri diğer yufka ekmek için de
uyguluyoruz.
Önceden ısıtılmış 200 derece fırında üzeri
kızarana kadar pişiriyoruz.
AFİYET
OLSUN
Not:Yufka
ekmekler hazır böreklik yufkalara göre kalın ve serttir, bu yüzden tekiyle rulo
yapılabiliyor.
Hazır böreklik yufka yapıldığında yufkaların üç tanesi aralara sostan
sürülerek üst üste dizilir, ondan sonra iç harç konup rulo yapılır.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder