11 Kasım 2012 Pazar

HAVUÇLU, ÇÖREKOTLU RULO BÖREK









HAVUÇLU, ÇÖREKOTLU RULO BÖREK
MALZEMELER
2 adet yufka ekmek

Sosu için:
1 su bardağı süt
1 su bardağı yoğurt
1 çay kaşığı karbonat
4 yemek kaşığı zeytin yağı
İç malzemesi için:
1 buçuk su bardağı köy peyniri rendesi
1 büyük havuç rendesi
Yarım çay bardağı çörek otu

YAPILIŞI
Sos malzemelerinin hepsini iyice karıştırıp, yaydığımız birinci yufka ekmeğin içine yarısını sürüyoruz.
İç harcımızı karıştırıp, yarısını her yerine dağıtıyoruz.
Kenarlarından üç parmak içe katlayarak, rulo şeklinde sarıyoruz.
Rulodan bir parmak genişliğinde dilimler kesip tepsiye diziyoruz.
Aynı işlemleri diğer yufka ekmek için de uyguluyoruz.
Önceden ısıtılmış 200 derece fırında üzeri kızarana kadar pişiriyoruz.
 AFİYET OLSUN

Not:Yufka ekmekler hazır böreklik yufkalara göre kalın ve serttir, bu yüzden tekiyle rulo yapılabiliyor.
Hazır böreklik yufka yapıldığında yufkaların üç tanesi aralara sostan sürülerek üst üste dizilir, ondan sonra iç harç konup rulo yapılır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder