24 Kasım 2012 Cumartesi

KABAK MUSAKKASI









KABAK MUSAKKASI
MALZEMELER
4 orta boy kabak
400 gr kıyma
5-6 tane yeşil sivri biber
1 büyük boy kuru soğan
4-5 diş sarımsak
1 yemek kaşığı domates salçası
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı pul biber
1 çay kaşığı tuz
15 dal maydonoz
7 yemek kaşığı sıvıyağ(eğer kabakları yağda kızartırsanız, yağı azaltabilirsiniz.)

YAPILIŞI
Kabakları soyup, yuvarlak yuvarlak yarım santin genişliğinde doğruyoruz.

Üzerlerini fırçayla yağlayıp, tost makinesinde kızartıyoruz.

Tost makinesi yoksa yağda , tavada kızartabilirsiniz. Ben hafif olması için bu yöntemi seçtim.

İç harcı için soğanı , biberleri ve sarımsakları küçük doğrayıp yağda kavuruyoruz.

Üzerine salçayı ilave edip birkaç dakika daha çeviriyoruz.

Ocağı kapatınca maydonozları doğrayıp, iç harca ekliyoruz. 

Normal boyuttaki fırın kabına bir sıra kabakları sıralıyoruz.

Üzerine iç harcın yarısını yayıyoruz.

Üzerine kalan kabakları sıralayıp tekrar iç harcın kalanınını seriyoruz.

1 su bardağı sıcak suyu üzerine döküp önceden ısıtılmış 220 derece fırında üzeri kapalı 1 saat pişiriyoruz.

Üzerini  daha sonra açıp 15 dakika kızartıyoruz.  AFİYET OLSUN 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder