KABAK MUSAKKASI
MALZEMELER
4 orta boy kabak
400 gr kıyma
5-6 tane yeşil
sivri biber
1 büyük boy
kuru soğan
4-5 diş
sarımsak
1 yemek kaşığı
domates salçası
1 çay kaşığı
karabiber
1 çay kaşığı
pul biber
1 çay kaşığı
tuz
15 dal maydonoz
7 yemek kaşığı
sıvıyağ(eğer kabakları yağda kızartırsanız, yağı azaltabilirsiniz.)
YAPILIŞI
Kabakları
soyup, yuvarlak yuvarlak yarım santin genişliğinde doğruyoruz.
Üzerlerini
fırçayla yağlayıp, tost makinesinde kızartıyoruz.
Tost makinesi
yoksa yağda , tavada kızartabilirsiniz. Ben hafif olması için bu yöntemi
seçtim.
İç harcı için
soğanı , biberleri ve sarımsakları küçük doğrayıp yağda kavuruyoruz.
Üzerine salçayı
ilave edip birkaç dakika daha çeviriyoruz.
Ocağı kapatınca
maydonozları doğrayıp, iç harca ekliyoruz.
Normal
boyuttaki fırın kabına bir sıra kabakları sıralıyoruz.
Üzerine iç
harcın yarısını yayıyoruz.
Üzerine kalan
kabakları sıralayıp tekrar iç harcın kalanınını seriyoruz.
1 su bardağı
sıcak suyu üzerine döküp önceden ısıtılmış 220 derece fırında üzeri kapalı 1
saat pişiriyoruz.
Üzerini daha sonra açıp 15 dakika kızartıyoruz. AFİYET OLSUN
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder