PRATİK LAHANA SARMASI
MALZEMELER
12 adet büyük lahana yaprağı
10 yemek kaşığı pirinç
Yarım yemek kaşığı domates salçası
1 iri kuru soğan
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı kuru nane
1 çay kaşığı pul biber
1 buçuk çay kaşığı tuz
10-15 dal maydonoz
5-6 dal dereotu
2 dal taze nane
5-6 yemek kaşığı zeytinyağı
2 su bardağı sıcak su
YAPILIŞI
Lahana yapraklarını sıcak suda 4-5 dakika haşlıyoruz.
İç harç için önce soğanı yağda kavuruyoruz.
Ardından salçasını , pirincini, baharatlarını ve tuzunu ilave edip 6-7
dakika kavuruyoruz.
En son küçük doğradığımız yeşillikleri ilave ediyoruz.
Küçük boy çerez kasesinin içine
lahana yapraklarından bitanesini seriyoruz.
Kasenin tabanına küçük bir lahana yaprağı daha seriyoruz ki iki kat olsun
dibi.
Yaprağın üzerine 2 yemek kaşığı iç harçtan koyup, kenarlardan sarkan
lahanaları üzerine bohça gibi kapatıyoruz.
Ters çevirip dolmaları pişireceğimiz tencereye yerleştiriyoruz.
Aynı işlemi diğerleri için de uyguluyoruz.
Üzerlerine 2 su bardağı sıcak su koyarak kısık ateşte suyunu çekene dek
pişiriyoruz.
Üzerine limon sıkarak ya da yoğurtla servis edebilirsiniz. AFİYET
OLSUN
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder