19 Kasım 2012 Pazartesi

KAPUSKA






KAPUSKA
MALZEMELER
1 kg beyaz lahana
1 iri kuru soğan
2-3 tane acı biber(taze ya da kurutulmuş)
1 çorba kaşığı domates salçası
2 çay kaşığı tuz
2 su bardağı sıcak su
6 yemek kaşığı zeytinyağı
YAPILIŞI
Lahanaları iri iri 3 parmak genişliğinde doğruyoruz, çok inceltip, küçültmüyoruz.
Küp küp doğranmış soğanı, acı biberlerle yağda kavuruyoruz.
Üzerine salçayı ekleyip bir iki kere çeviriyoruz.
En üstüne de lahanaları atıp tencerenin kapağını kapatıyoruz ki lahanalar solsun ve kolay karıştırılabilsin.
Lahanaları yaklaşık yarım saat arada karıştırarak kavuruyoruz.
Kavrulan lahanalara 2 bardak sıcak su ve tuzunu ilave edip kısık ateşte suyunu çekene kadar pişiriyoruz.
Limon sıkarak ya da sade tüketebilirsiniz. AFİYET OLSUN 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder