7 Kasım 2012 Çarşamba

RENDE KURABİYE







RENDE KURABİYE
MALZEMELER
125 gr  soğuk tereyağı ya da margarin (yarım paket)
1 adet orta boy yumurta
2 yemek kaşığı yoğurt
2 buçuk  su bardağı un
1 su bardağı pudra şekeri
1 buçuk  çay kaşığı karbonat
1 tatlı kaşığı portakal  ya da limon kabuğu rendesi
2 yemek kaşığı kakao

YAPILIŞI
Dolaptan yeni çıkardığımız tereyağını doğruyoruz.
2 bardak unla beraber robottan geçiriyoruz.
İçine kalan unun yarısı haricindeki  malzemeleri de ekleyip yumuşak bir hamur elde ediyoruz.
Hamuru ikiye bölüp, yarısına kakao, yarısına da ayırdığımız unu ekleyip yoğuruyoruz.
Her iki hamuru da buzdolabı poşetine  koyup buzlukta 1 saat kadar bekletiyoruz.
Hamurun ne çok donmuş, ne de çok yumuşak olmaması gerekli.
Rendenin iri gözünden biraz kakaolu, biraz sade hamurdan rendeliyoruz.
Avucunuza almadan, olduğu yerde hamurlardan kurabiye büyüklüğünde toparlayıp, üzerine bastırmadan yavaşça tepsiye diziyoruz.
175 derecelik, önceden ısıtılmış fırında pişiriyoruz. AFİYET OLSUN

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder