RENDE KURABİYE
MALZEMELER
125 gr soğuk
tereyağı ya da margarin (yarım paket)
1 adet orta boy yumurta
2 yemek kaşığı yoğurt
2 buçuk su
bardağı un
1 su bardağı pudra şekeri
1 buçuk çay
kaşığı karbonat
1 tatlı kaşığı portakal ya da limon kabuğu rendesi
2 yemek kaşığı kakao
YAPILIŞI
Dolaptan yeni çıkardığımız tereyağını doğruyoruz.
2 bardak unla beraber robottan geçiriyoruz.
İçine kalan unun yarısı haricindeki malzemeleri
de ekleyip yumuşak bir hamur elde ediyoruz.
Hamuru ikiye bölüp, yarısına kakao, yarısına da
ayırdığımız unu ekleyip yoğuruyoruz.
Her iki hamuru da buzdolabı poşetine koyup buzlukta 1 saat kadar bekletiyoruz.
Hamurun ne çok donmuş, ne de çok yumuşak olmaması
gerekli.
Rendenin iri gözünden biraz kakaolu, biraz sade
hamurdan rendeliyoruz.
Avucunuza almadan, olduğu yerde hamurlardan kurabiye
büyüklüğünde toparlayıp, üzerine bastırmadan yavaşça tepsiye diziyoruz.
175 derecelik, önceden ısıtılmış fırında pişiriyoruz.
AFİYET OLSUN
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder