6 Kasım 2012 Salı

TIRTIL KURABİYE



TIRTIL KURABİYE
MALZEMELER
Yarım paket  margarin(oda sıcaklığında)
1 çay bardağı sıvı yağ
2 adet yumurta
1 buçuk  çay bardağı pudra şekeri
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
4 -4 buçuk  su bardağı un
1 çorba kaşığı kakao

YAPILIŞI 
Hamur yoğurma kabına margarin, sıvıyağ, yumurtayı alıp karıştırıyoruz.
Pudra şekeri, vanilya, kabartma tozunu eklip, unu azar azar ekleyerek yoğuruyoruz.
Hamurun yarısını bölerek tepeleme 1 çorba kaşığı kakaoyu ekleyip, yoğuruyoruz. Hamurdan bir parça alıp, tırtıl şeklindeki kalıpla, yağlanmış fırın tepsisine 1 parmak uzunluğunda sıkarak şekil veriyoruz.
Hamurlar bitene kadar aynı işlemi yapıyoruz.
175 derece fırında 15 dakika pişiriyoruz..
AFİYET OLSUN

Kurabiyelerin birazını benmari usulü erittiğiniz çikolataya bandırarak, fındık kırıklarına bulayabilirsiniz.

Benmari usulü eritme:Bir tencerenin içine su doldurarak ocağa alıyoruz ve üzerine de içine küçük parçalar haline getirdiğimiz çikolatayı koyduğumuz ısıya dayanıklı kabı koyuyoruz. Su kaynadıkça da çikolatamız yavaşça erimeye başlıyor.





Hiç yorum yok:

Yorum Gönder