TIRTIL KURABİYE
MALZEMELER
Yarım paket margarin(oda sıcaklığında)
1 çay bardağı sıvı yağ
2 adet yumurta
1 buçuk çay bardağı pudra şekeri
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
4 -4 buçuk su bardağı un
1 çorba kaşığı kakao
1 çay bardağı sıvı yağ
2 adet yumurta
1 buçuk çay bardağı pudra şekeri
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
4 -4 buçuk su bardağı un
1 çorba kaşığı kakao
YAPILIŞI
Hamur yoğurma kabına margarin, sıvıyağ, yumurtayı alıp
karıştırıyoruz.
Pudra şekeri, vanilya, kabartma tozunu eklip, unu azar azar
ekleyerek yoğuruyoruz.
Hamurun yarısını bölerek tepeleme 1 çorba kaşığı kakaoyu
ekleyip, yoğuruyoruz. Hamurdan bir parça alıp, tırtıl şeklindeki kalıpla,
yağlanmış fırın tepsisine 1 parmak uzunluğunda sıkarak şekil veriyoruz.
Hamurlar bitene kadar aynı işlemi yapıyoruz.
175 derece fırında 15 dakika pişiriyoruz..
AFİYET OLSUN
AFİYET OLSUN
Kurabiyelerin birazını benmari usulü erittiğiniz çikolataya bandırarak,
fındık kırıklarına bulayabilirsiniz.
Benmari usulü
eritme:Bir
tencerenin içine su doldurarak ocağa alıyoruz ve üzerine de içine küçük
parçalar haline getirdiğimiz çikolatayı koyduğumuz ısıya dayanıklı kabı
koyuyoruz. Su kaynadıkça da çikolatamız yavaşça erimeye başlıyor.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder