12 Kasım 2012 Pazartesi

TAZE BARBUNYA YEMEĞİ






TAZE BARBUNYA YEMEĞİ

MALZEMELER
1 kg taze barbunya
6 yemek kaşığı zeytin yağı
1 orta boy soğan
2 sivri biber
1 orta boy domates
1 yemek kaşığı biber ve domates salçası karışık
2 çay kaşığı tuz
Yarım çay kaşığı şeker
Tencerede barbunyaların  üzerini 1 parmak geçecek kadar sıcak su

YAPILIŞI
Önce kabuklarından ayırdığımız barbunyaları kara suyunun çıkması için 5 dakika makarna gibi haşlayıp süzüyoruz.(ben dondurucudan çıkardım)

 Yemeklik küçük doğradığımız soğanı, biberleri zeytinyağında rengi dönüp kokusu çıkana kadar kavuruyoruz.

Ardından kabuklarını soyup küçük doğradığımız domatesi ve salçayı ekleyip 1-2 dakika çeviriyoruz.

Son olarak haşlayıp süzdüğümüz barbunyaları ilave edip 5 dk kavuruyoruz.

Üzerini 1 parmak geçecek kadar sıcak su , tuz ve şekeri ekleyip kısık ateşte pişiriyoruz. AFİYET OLSUN

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder