TAZE BARBUNYA YEMEĞİ
MALZEMELER
1 kg taze barbunya
6 yemek kaşığı zeytin yağı
1 orta boy soğan
2 sivri biber
1 orta boy domates
1 yemek kaşığı biber ve domates salçası karışık
2 çay kaşığı tuz
Yarım çay kaşığı şeker
Tencerede barbunyaların üzerini 1 parmak geçecek kadar sıcak su
YAPILIŞI
Önce kabuklarından ayırdığımız barbunyaları kara suyunun çıkması için 5 dakika makarna gibi haşlayıp süzüyoruz.(ben dondurucudan çıkardım)
Yemeklik küçük doğradığımız soğanı, biberleri zeytinyağında rengi dönüp kokusu çıkana kadar kavuruyoruz.
Ardından kabuklarını soyup küçük doğradığımız domatesi ve salçayı ekleyip 1-2 dakika çeviriyoruz.
Son olarak haşlayıp süzdüğümüz barbunyaları ilave edip 5 dk kavuruyoruz.
Üzerini 1 parmak geçecek kadar sıcak su , tuz ve şekeri ekleyip kısık ateşte pişiriyoruz. AFİYET OLSUN
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder