MALZEMELER
1 su bardağı nohut(akşamdan ıslatılmış)
1 orta boy kuru soğan
250 gr kuşbaşı dana eti
Yarım yemek kaşığı domates salçası
Yarım yemek kaşığı biber salçası
2 çay kaşığı tuz
Bie fiske şeker
1 acı biber(arzuya göre)
1 çorba kaşığı tereyağ
4 çorba kaşığı zeytin yağı
5 su bardağı sıcak su
YAPILIŞI
Önce yağlarla kuşbaşı eti suyunu salıp tekrar
çekene kadar kaynatıyor, suyunu çektikten sonra iyice kavuruyoruz.
Üzerine yemeklik doğradığımız kuru soğanı ve acı biberi ekleyip kavuruyoruz.
Nohutu, tuzu ve şekeri de ekleyip 1-2 kere çeviriyoruz.
Sıcak suyunu da ekleyip, düdüklü tencerenin kapağını kapatıyor, kaynamaya bırakıyoruz.
Kaynamaya başlayınca düdüklünün düdüğünü kapatıyor ya da et ayarına çeviriyoruz.
Düdüğü kapattıktan sonra 45 dakika pişiriyoruz. AFİYET OLSUN
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder