FIRINDA ÇİNEKOP
MALZEMELER
Yarım kg çinekop balığı
1 büyük havuç
1 büyükkuru soğan
10 dal maydonoz
2-3 dal taze soğan
1 büyük limon
2-3 yemek kaşığı zeytinyağı
1 çay kaşığı tuz
YAPILIŞI
Balıkları temizledikten sonra, tuzlayıp bir kenara
alıyoruz.
Fırın tepsimizi çok az yağlayıp, kuru soğanları halka halka
dilimleyerek sıralıyoruz.
Üzerlerine havucu rendeleyip seriyoruz.
Havuçların üzerine balıkları yerleştiriyoruz.
En üstüne de ince doğranmış taze soğan , maydonozları ve
ince dilimlenmiş limonları sererek önceden ısıtılmış 180 derece fırında
kızarana kadar pişiriyoruz.
AFİYET OLSUN
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder