31 Aralık 2012 Pazartesi

FIRINDA ÇİNEKOP




FIRINDA ÇİNEKOP

MALZEMELER
Yarım kg çinekop balığı
1 büyük havuç
1 büyükkuru soğan
10 dal maydonoz
2-3 dal taze soğan
1 büyük limon
2-3 yemek kaşığı zeytinyağı
1 çay kaşığı tuz

YAPILIŞI
Balıkları temizledikten sonra, tuzlayıp bir kenara alıyoruz.
Fırın tepsimizi çok az yağlayıp, kuru soğanları halka halka dilimleyerek sıralıyoruz.
Üzerlerine havucu rendeleyip seriyoruz.
Havuçların üzerine balıkları yerleştiriyoruz.
En üstüne de ince doğranmış taze soğan , maydonozları ve ince dilimlenmiş limonları sererek önceden ısıtılmış 180 derece fırında kızarana kadar pişiriyoruz.
AFİYET OLSUN 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder