MUZLU RULO PASTA
MALZEMELER
kek malzemeleri:
4 yemek
kaşığı toz şeker
4 yumurta
(sarılar ve beyazlar ayrı kaplarda)
4 yemek
kaşığı un
1 paket
kabartma tozu
krema malzemeleri:
yarım litre
süt
3 yemek
kaşığı un
3 yemek
kaşığı toz şeker
1 paket
vanilya
1 çorba
kaşığı margarin
1 paket toz
krem şanti
Arasına;
2 muz
Pastanın üzerini sıvamak için ;
1 çay
bardağı süt
1 poşet krem
şanti
Üzerine;Hindistan cevizi veya dövülmüş ceviz
kekin hazırlanışı:
4
yemek kaşığı toz şeker ile 4 yumurtanın sarısını mikserle çırpıyoruz.
Ayrı
bir kapta 4 yemek kaşığı un ile 1 paket kabartma tozunu karıştırıyoruz.
Bir
başka kapta 4 yumurtanın beyazını köpükler oluşana kadar çırpıyoruz.
Yumurta
beyazlarını şekerli yumurta sarılarına yavaş yavaş ilave ediyoruz.
Unu
da azar azar ekleyerek yavaşça çırpıyoruz.
Karışımı
yağlı kağıt serilmiş bir tepsiye yayıyoruz.
Önceden
ısıtılmış 170 derece fırında kekin üzeri kızarana kadar pişiriyoruz.
Kek
pişince fırından çıkarıp hala sıcakken yağlı kağıt yardımıyla gevşek bir rulo
yapıp , sardığımız yağlı kağıdın üzerine ıslak bir mutfak bezi yayarak keki
dinlendiriyoruz.
kremanın hazırlanması:
3
yemek kaşığı unu, 3 yemek kaşığı toz şekeri, vanilyayı tencerede karıştırıyoruz.
Soğuk
sütü üzerine ekleyip, devamlı karıştırarak kaynayana kadar pişiriyoruz. Pişince
içine 1 çorba kaşığı margarin ilave ediyoruz.
Oda
sıcaklığında ara sıra karıştırarak ılınmasını sağlıyoruz.
Ilınınca
içine 1 poşet krem şanti ilave edip mikserle 5 dk çırpıyoruz.
Rulo
kekimizi açıp, üzerine bolca kremadan sürüyoruz.
2
muzu uzunlamasına koyup keki tekrar rulo
haline getiriyoruz.
Diğer
yandan 1 çay bardağı sütle 1 poşet krem şantiyi hazırlıyoruz.
Rulonun
etrafına krem şantiyi sürüyoruz.
Üzerine
isteğe göre dövülmüş ceviz veya hindistan
cevizi serperek buzdolabında en az 4 saat bekletiyoruz. AFİYET OLSUN
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder