19 Aralık 2012 Çarşamba

MUZLU RULO PASTA







MUZLU RULO PASTA
MALZEMELER
kek malzemeleri:
4 yemek kaşığı toz şeker
4 yumurta (sarılar ve beyazlar ayrı kaplarda)
4 yemek kaşığı un
1 paket kabartma tozu
krema malzemeleri:
yarım litre süt
3 yemek kaşığı un
3 yemek kaşığı toz şeker
1 paket vanilya
1 çorba kaşığı margarin
1 paket toz krem şanti
Arasına;
2 muz
Pastanın üzerini sıvamak için ;
1 çay bardağı süt
1 poşet krem şanti
Üzerine;Hindistan cevizi veya dövülmüş ceviz
kekin hazırlanışı:
4 yemek kaşığı toz şeker ile 4 yumurtanın sarısını mikserle çırpıyoruz.
Ayrı bir kapta 4 yemek kaşığı un ile 1 paket kabartma tozunu karıştırıyoruz.
Bir başka kapta 4 yumurtanın beyazını köpükler oluşana kadar çırpıyoruz.
Yumurta beyazlarını şekerli yumurta sarılarına yavaş yavaş ilave ediyoruz.
Unu da azar azar ekleyerek yavaşça çırpıyoruz.
Karışımı yağlı kağıt serilmiş bir tepsiye yayıyoruz.
Önceden ısıtılmış 170 derece fırında kekin üzeri kızarana kadar pişiriyoruz.
Kek pişince fırından çıkarıp hala sıcakken yağlı kağıt yardımıyla gevşek bir rulo yapıp , sardığımız yağlı kağıdın üzerine ıslak bir mutfak bezi yayarak keki dinlendiriyoruz.
kremanın hazırlanması:
3 yemek kaşığı unu, 3 yemek kaşığı toz şekeri, vanilyayı tencerede karıştırıyoruz.
Soğuk sütü üzerine ekleyip, devamlı karıştırarak kaynayana kadar pişiriyoruz. Pişince içine 1 çorba kaşığı margarin ilave ediyoruz.
Oda sıcaklığında ara sıra karıştırarak ılınmasını sağlıyoruz.
Ilınınca içine 1 poşet krem şanti ilave edip mikserle 5 dk çırpıyoruz.
Rulo kekimizi açıp, üzerine bolca kremadan sürüyoruz.
2 muzu uzunlamasına koyup keki tekrar  rulo haline getiriyoruz.
Diğer yandan 1 çay bardağı sütle 1 poşet krem şantiyi hazırlıyoruz.
Rulonun etrafına krem şantiyi  sürüyoruz.
Üzerine isteğe göre dövülmüş ceviz veya  hindistan cevizi serperek buzdolabında en az 4 saat bekletiyoruz. AFİYET OLSUN 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder