SUSAMLI PASTANE POĞAÇASI
MALZEMELER
1 su bardağı sıvıyağ
4 tepeleme yemek kaşığı oda
sıcaklığında yumuşamış margarin
1 su bardağı süt
2 yumurta akı
(sarıları üzerine)
1 tepeleme tatlı kaşığı tuz
2 yemek kaşığı şeker
1 paket kuru maya (instant maya)
6 su bardağı un
içi için 150 gr kadar rendelenmiş taze
kaşar (yaklaşık 1 su bardağı)
üzeri için:
2 yumurta sarısı
1 su bardağı susam
YAPILIŞI
Sütü bir cezveye koyup, şekeri içine
atıp karıştırıp eritiyoruz.
Elimizin dayanacağı sıcaklığa gelince altını
kapatıyoruz.
Isınan sütü derin bir kaba alıp, içine yağları, yumurta
aklarını ekleyip hepsini karıştırıyoruz.
Ardından unu,tuzu ve mayayı katıp
yoğuruyoruz.
Elimize yapışmayacak bir hamur olunca
üzerini kapatıp 2 saat bekletiyoruz.
Hamurumuz kabarıp iki katına çıkınca
limon kadar parçalar koparıp elimizde çay tabağından biraz daha büyük açıyoruz.
İçine taze kaşar koyup kapatıyoruz.
İç malzemesi olarak peynir maydanoz
karışımı ,sucuk ...gibi değişik malzemeler de kullanabilirsiniz. Şeklini de
değişik yapabilirsiniz.
Kapattığımız poğaçaların bir yüzünü
önce yumurta sarısına sonra susama batırıp yağlı kağıt serilmiş ya da yağlanmış
fırın tepsisine diziyoruz.
Üzerlerine benim gibi verev çizikler
atabilirsiniz.Burada da yarım saat bekletip, 200 derecedeki fırında kızarana
kadar pişiriyoruz. AFİYET OLSUN
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder