3 Aralık 2012 Pazartesi

SUSAMLI PASTANE POĞAÇASI




SUSAMLI PASTANE POĞAÇASI

MALZEMELER

1 su bardağı sıvıyağ

4 tepeleme yemek kaşığı oda sıcaklığında  yumuşamış margarin

1 su bardağı süt

2 yumurta akı (sarıları üzerine)

1 tepeleme tatlı kaşığı tuz

2 yemek kaşığı şeker

1 paket kuru maya (instant maya)

6 su bardağı un

içi için 150 gr kadar rendelenmiş taze kaşar (yaklaşık 1 su bardağı)

üzeri için:

2 yumurta sarısı

1 su bardağı susam

YAPILIŞI

Sütü bir cezveye koyup, şekeri içine atıp karıştırıp eritiyoruz.

 Elimizin dayanacağı sıcaklığa gelince altını kapatıyoruz.

Isınan sütü  derin bir kaba alıp, içine yağları, yumurta aklarını  ekleyip hepsini karıştırıyoruz.

Ardından unu,tuzu ve mayayı katıp yoğuruyoruz.

Elimize yapışmayacak bir hamur olunca üzerini kapatıp 2 saat bekletiyoruz.

Hamurumuz kabarıp iki katına çıkınca limon kadar parçalar koparıp elimizde çay tabağından biraz daha büyük açıyoruz.

İçine taze kaşar koyup kapatıyoruz.

İç malzemesi olarak peynir maydanoz karışımı ,sucuk ...gibi değişik malzemeler de kullanabilirsiniz. Şeklini de değişik yapabilirsiniz.

Kapattığımız poğaçaların bir yüzünü önce yumurta sarısına sonra susama batırıp yağlı kağıt serilmiş ya da yağlanmış fırın tepsisine diziyoruz.

Üzerlerine benim gibi verev çizikler atabilirsiniz.Burada da yarım saat bekletip, 200 derecedeki fırında kızarana kadar pişiriyoruz. AFİYET OLSUN

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder