MALZEMELER
1 tavuk göğüs
eti
1 çay bardağı
arpa şehriye
10 dal maydonoz
Ekşili sos için:
Yarım limon
suyu
3 yemek kaşığı zeytin yağı
1 çay kaşığı
tuz
Yoğurtlu sos için:
3 yemek kaşığı
yoğurt
1 yemek kaşığı
mayonez
1 diş sarımsak
Üzerine: Yarım çay
bardağı iri kıyılmış ceviz içi
YAPILIŞI
Önce göğüs
etini haşlıyoruz.
2 çay bardağı
tavuk suyunu ayrı bir tencereye alıp kaynarken, içine arpa şehriyeleri
salıyoruz.
Şehriyeler
suyunu çekince soğuması için bekliyoruz.
Bir kasede
tavuk etini tiftiyoruz.
Üzerine pişmiş
şehriyeleri, limon suyunu, tuzu, yağı ve kıyılmış maydonozu ekleyip
karıştırıyor ve servis tabağına alıyoruz.
Dövülmüş
sarımsak, yoğurt ve mayonezi karıştırıp tavuk salatasının üzerine döküyoruz.
En üstünü
kıyılmış cevizle süslüyoruz.
AFİYET OLSUN
Not: Salata
yoğurtsuz ve cevizsiz de çok lezzetli nasıl isterseniz, öyle tüketebilirsiniz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder