6 Aralık 2012 Perşembe

ARPA ŞEHRİYELİ TAVUK SALATASI





ARPA ŞEHRİYELİ TAVUK SALATASI
MALZEMELER
1 tavuk göğüs eti
1 çay bardağı arpa şehriye
10 dal maydonoz
Ekşili sos için:
Yarım limon suyu
3  yemek kaşığı zeytin yağı
1 çay kaşığı tuz
Yoğurtlu sos için:
3 yemek kaşığı yoğurt
1 yemek kaşığı mayonez
1 diş sarımsak
Üzerine: Yarım çay bardağı iri kıyılmış ceviz içi

YAPILIŞI
Önce göğüs etini haşlıyoruz.

2 çay bardağı tavuk suyunu ayrı bir tencereye alıp kaynarken, içine arpa şehriyeleri salıyoruz.

Şehriyeler suyunu çekince soğuması için bekliyoruz.

Bir kasede tavuk etini tiftiyoruz.

Üzerine pişmiş şehriyeleri, limon suyunu, tuzu, yağı ve kıyılmış maydonozu ekleyip karıştırıyor ve servis tabağına alıyoruz.

Dövülmüş sarımsak, yoğurt ve mayonezi karıştırıp tavuk salatasının üzerine döküyoruz.

En üstünü kıyılmış cevizle süslüyoruz.
AFİYET OLSUN

Not: Salata yoğurtsuz ve cevizsiz de çok lezzetli nasıl isterseniz, öyle tüketebilirsiniz. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder