8 Ocak 2013 Salı

PORTAKAL KABUKLU, KAKAOLU KEK



PORTAKAL KABUKLU, KAKAOLU KEK 

MALZEMELER
2 yumurta
1 su bardağı şeker
3 su bardağı un
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
1 su bardağı yoğurt
1 portakal kabuğu rendesi
1 su bardağından iki parmak eksik sıvıyağ
1 tatlı kaşığı kakao

YAPILIŞI
Önce yumurta, şeker ve vanilyayı iyice çırpıyoruz.
Ardından yağı, yoğurdu ve portakal kabuğu rendesini ekleyip biraz çırpıyoruz.
Ununu ve kabartma tozunu ekleyip, çırptıktan sonra hamurumuzu yağlanmış kek kalıbına döküyoruz.
Fakat hepsini dökmüyor, kek hamurundan 1 su bardağına yakın ayırıp, kakao ilave ediyor ve karıştırıyoruz.
Kek kalıbına döktüğümüz hamurun üzerine kakaolu hamuru gezdirip hafif karıştırıyoruz.
Önceden ısıtılmış 170 derece fırında içini çekip hamurluğu gidene dek pişiriyoruz.
AFİYET OLSUN

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder