24 Ocak 2013 Perşembe

MUSKA BÖREK





MUSKA BÖREK

MALZEMELER
6 yufka (dilediğiniz sayıda yapabilirsiniz)
Araya sürmek için sos: yarım su bardağı yoğurt
5 çorba kaşığı sıvıyağ

İç harcı için: 4 küçük haşlanmış patates
3 çorba kaşığı kadar kıyma
1 küçük kuru soğan
5 çorba kaşığı sıvıyağ
6-7 dal maydonoz
Tuz, karabiber, pul biber

Üzerine sürmek için 4 yemek kaşığı yoğurt ve susam

İÇ HARCIN HAZIRLANIŞI
Soğanı küp küp doğrayıp hafif soteliyor ve ardından kıymayı da katarak kavuruyoruz. Baharatlarını da katıp ocağı kapatıyoruz.
Haşlanmış ve ezilmiş patateslerle kavurduğumuz kıymayı ve ince doğranmış maydonozları karıştırıyoruz.

YAPILIŞI
Öncelikle1 tane yufkayı serip üzerine hazırdığımız sostan 1-2 kaşık sürüyoruz.
Daha sonra boyuna şerit şerit kesiyoruz.
Her şeritin ucuna iç harçtan yarım kaşık kadar koyup, muska şeklini alacak şekilde katlıyoruz.
Bu işlemi bütün yufkalar için uygulayıp, yağlanmış ya da yağlı kağıt serilmiş tepsimize diziyor, üzerine yoğurt sürüp ve susam serpip 200 dereceye ayarlanmış fırında kızarana kadar pişiriyoruz. AFİYET OLSUN 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder