MUSKA BÖREK
MALZEMELER
6 yufka (dilediğiniz sayıda yapabilirsiniz)
Araya sürmek için sos: yarım su bardağı yoğurt
5 çorba kaşığı sıvıyağ
İç
harcı için: 4 küçük haşlanmış patates
3 çorba kaşığı kadar kıyma
1 küçük kuru soğan
5 çorba kaşığı sıvıyağ
6-7 dal maydonoz
Tuz, karabiber, pul biber
Üzerine
sürmek için 4 yemek kaşığı yoğurt ve susam
İÇ
HARCIN HAZIRLANIŞI
Soğanı küp küp doğrayıp hafif soteliyor ve ardından
kıymayı da katarak kavuruyoruz. Baharatlarını da katıp ocağı kapatıyoruz.
Haşlanmış ve ezilmiş patateslerle kavurduğumuz
kıymayı ve ince doğranmış maydonozları karıştırıyoruz.
YAPILIŞI
Öncelikle1 tane yufkayı serip üzerine hazırdığımız
sostan 1-2 kaşık sürüyoruz.
Daha sonra boyuna şerit şerit kesiyoruz.
Her şeritin ucuna iç harçtan yarım kaşık kadar
koyup, muska şeklini alacak şekilde katlıyoruz.
Bu işlemi bütün yufkalar için uygulayıp, yağlanmış
ya da yağlı kağıt serilmiş tepsimize diziyor, üzerine yoğurt sürüp ve susam
serpip 200 dereceye ayarlanmış fırında kızarana kadar pişiriyoruz. AFİYET OLSUN
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder