7 Nisan 2013 Pazar

KARALAHANA SARMASI (KARADENİZ)






KARALAHANA SARMASI (KARADENİZ)

MALZEMELER
1 buçuk su bardağı pilavlık pirinç(baldo olması şart değil)
Yarım su bardağı pilavlık bulgur
1 büyük soğan
2 büyük domates (biri içine, biri biberlere kapak olacak)
1 çorba kaşığı domates salçası
1 çay bardağı +2 çorba kaşığı zeytinyağı
Yarım demet maydonoz
6-7 dal dereotu, 2 dal taze nane
1’er tatlı kaşığı tuz, pul biber, kuru nane
Yarım tatlı kaşığı karabiber
4 su bardağı sıcak su
Karalahana yaprakları

YAPILIŞI
Soğanlarımızı küp küp doğrayıp zeytinyağında soteliyoruz. Ardından domates ve salçayı ekleyip bir iki dakika  daha soteliyoruz.
Yıkadığımız pirinç ve bulguru, baharatlarımızı da ekleyip 3-4 dakika daha kavuruyoruz.
Ocağı kapatıp ince doğradığımız maydonoz ve dereotunu ekleyip biraz soğumaya bırakıyoruz.
Tenceremizin dibine  limon dilimleri ve domates dilimleri koyuyoruz.
Lahana yapraklarını kaynayan suda 3-4 dakika rengi dönüp, yumuşayana dek haşlıyoruz ve soğuk sudan geçiriyoruz.
Lahanaları sardıktan sonra tencereye dikine  dizip üzerine 4 su bardağı sıcak suyu döküp normal kısıklıktaki ateşte suyunu çekene ve pirinçler pişene dek yaklaşık 45-50  dakika pişiriyoruz. AFİYET OLSUN

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder