7 Nisan 2013 Pazar

ÇİN BÖREĞİ





ÇİN BÖREĞİ
MALZEMELER
1 kabak
1 havuç
2 adet pırasa
2 yemek kaşığı soya sosu(soya sosu tuzlu olduğu için tuz koymuyoruz, soya sosundan sonra sosun tadına bakın size tuzsuz gelirse 1 kaşık daha soya sosu ekleyebilirsiniz)
3 adet yufka
Sosu için: 1 çay bardağı süt, yarım çay bardağı sıvıyağ
Üzerini bulamak için 1 su bardağı galeta unu
YAPILIŞI
Önce bütün sebzeleri jülyen yani ince uzun şekilde kesip 4 yemek kaşığı sıvıyağda kavuruyoruz. Ocağı kapatmaya yakın soya sosunu ilave ediyoruz.
Ardından yufkayı serip, üzerine sütlü sostan sürüyoruz.
Daha sonra yufkayı sekiz parçaya kesiyoruz. (sigara böreği keser gibi)
Her parçaya iç harçtan birer kaşık koyup kalın sigara böreği şeklinde sarıyoruz.
Önce suya, daha sonra galeta ununa bulayıp tepsiye diziyoruz.
200 dereceye ayarlanmış fırında kızarana kadar pişiriyoruz. AFİYET OLSUN 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder