24 Mayıs 2013 Cuma

DÜĞME KURABİYE



DÜĞME KURABİYE
MALZEMELER
250 gr margarin ya da tereyağı
1 su bardağı iri kırılmış ceviz
3 su bardağı un
1 su bardağı pudra şekeri
1 paket kabartma tozu
Üzerine:
3 çorba kaşığı pudra şekeri
1 tatlı kaşığı tarçın
YAPILIŞI
Margarini yoğurma kabımıza alıp iyice elimizle yumuşatıyoruz.
Üzerine unu, cevizi, pudra şekerini, kabartma tozunu koyup karıştırıyoruz ve kulak memesi kıvamına getiriyoruz.
Bu kurabiyenin özelliği çok minik olmasıdır.
Minik minik yuvarlayıp yağlanmış ya da yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine diziyoruz.
Önceden ısıtılmış 170 derece fırında 10 dk pişirip, çıkarttıktan sonra soğutuyoruz.
Servis tabağına alıp üzerine pudra şekeri ve tarçını karıştırıp, süzgeçle eliyoruz.
AFİYET OLSUN 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder