DÜĞME KURABİYE
MALZEMELER
250
gr margarin ya da tereyağı
1
su bardağı iri kırılmış ceviz
3
su bardağı un
1
su bardağı pudra şekeri
1
paket kabartma tozu
Üzerine:
3
çorba kaşığı pudra şekeri
1
tatlı kaşığı tarçın
YAPILIŞI
Margarini
yoğurma kabımıza alıp iyice elimizle yumuşatıyoruz.
Üzerine
unu, cevizi, pudra şekerini, kabartma tozunu koyup karıştırıyoruz ve kulak
memesi kıvamına getiriyoruz.
Bu
kurabiyenin özelliği çok minik olmasıdır.
Minik
minik yuvarlayıp yağlanmış ya da yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine
diziyoruz.
Önceden
ısıtılmış 170 derece fırında 10 dk pişirip, çıkarttıktan sonra soğutuyoruz.
Servis
tabağına alıp üzerine pudra şekeri ve tarçını karıştırıp, süzgeçle eliyoruz.
AFİYET
OLSUN
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder